Alte zile fără căldură

Primăria Mangalia și Callatis Therm se ceartă pe acțiuni

889
Fostul primar al Mangaliei, Claudiu Tusac, împreună cu vicele cu funcție de primar interimar, Constantin Filimon, și alții 11 consilieri locali au avut, ieri, o întâlnire cu directorul general al Callatis Therm, Nikitas Simion. În cadrul întrevederii, ambele părți
și-au expus punctele de vedere cu privire la problema ardentă a lipsei de căldură din casele locuitorilor municipiului Mangalia.
Reprezentantul firmei de distribuție a explicat faptul că SC Callatis Therm a oprit furnizarea din cauza datoriei de 4,3 milioane de lei pe care primăria o are față de societate. Propunerea lui Simion a fost aceea ca societatea să obțină o linie de finanțare, care să fie garantată prin bugetul local pe anul 2012 al administrației locale Mangalia. În acest sens, banii datorați de către primărie ar merge în contul creditului, iar firma n-ar mai trebui să aștepte banii pentru combustibil.
Consilierul PDL Paul Foleanu le-a făcut o contraofertă reprezentaților Callatis Therm. Acesta a solicitat ca procentul de 66% din acțiuni să revină Consiliului Local, iar problema căldurii să rămână în totalitate în curtea primăriei. De asemenea, s-a discutat și eventualitatea ca, în schimbul garantării creditului, acționarul majoritar să-și gajeze acțiunile, iar în cazul în care nu se respectă termenii contractuali, acestea să revină Consiliului Local. Ambele oferte au fost refuzate de către acționarul majoritar, care a decis să solicite mărirea plafonului de creditare de la Rompetrol cu 20 de miliarde. Dacă și compania în cauză va fi de acord, Callatis Therm ar avea combustibil și ar putea reîncepe furnizarea de energie termică. Discuțiile cu reprezentanții Rompetrol se vor purta în decursul următoarele zile, timp în care locuitorii orașului rămân în continuare fără căldură.
"Îmi pare rău că domnul fost primar cu echipa sa tehnică nu a avut discuțiile acestea din vară. Dacă ar fi făcut acest lucru, nu s-ar fi ajuns în situația actuală. Locuitorii Mangaliei stau în frig pentru că Tusac nu a gestionat problema din timp", a declarat consilierul PDL Paul Foleanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Tusac îi sapă groapa lui Foleanu
Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Mangalia, dincolo de ,,domnia'' lui Tusac
Vineri, 18 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Cine conduce Mangalia?
Pagina a fost generata in 0.4376 secunde