Primăria Mangalia va cumpăra tablete cu bani europeni, pentru elevii și profesorii orașului

227
Primăria Mangalia va cumpăra tablete cu bani europeni, pentru elevii și profesorii orașului - mangaliatablete-1606758050.jpg
Consilierii locali din municipiul Mangalia au aprobat, recent, într-o şedinţă extraordinară, proiectul „Dotarea unităților de învățământ din municipiul Mangalia cu echipamente IT”.

În actualul context pandemic, autoritățile locale din Mangalia vor atrage bani europeni pentru dotarea tuturor unităților de învățământ din Mangalia, cu echipamente informatice, la care să aibă acces atât cadrele didactice, cât și elevii. În cadrul proiectului, se vor achiziționa tablete cu acces la internet, laptop-uri pentru cadrele didactice și alte echipamente electronice pentru dotarea sălilor de clasă. Conform documentației, vor beneficia de aceste echipamente aproximativ 4.000 de elevi din învățământul preuniversitar de la nivelul orașului. De asemenea, aproape 400 de profesori vor fi sprijiniți cu echipamente/dispozitive IT pentru a participa la cursuri online. Peste 200 săli de curs vor fi dotate cu sistem informatic pentru facilitarea activităților didactice privind cursurile online, la clasă.

„De la începutul crizei sanitare, a existat o preocupare continuă ca întreaga comunitate a Mangaliei să treacă mai ușor peste această situație. Accesul la educație al copiilor noștri și desfășurarea actului educațional în bune condiții sunt prioritare. Prin acest proiect urmărim ca toți elevii să dețină tablete școlare, care să le faciliteze învățarea, în mediul online, prin acces la platformele, aplicațiile și resursele educaționale deschise. Desigur că vom ajuta, în continuare, copiii care provin din familii nevoiașe și îi vom susține cu tot ce este necesar pentru a merge la școală”, a precizat primarul Mangaliei, Cristian Radu. Rețeaua școlară preuniversitară din UAT Municipiul Mangalia inclusă în scopul proiectului este compusă din 4 unități de învățământ primar/gimnazial și 3 unități de învățământ liceal, existând 4.757 elevi, 336 cadre didactice și 201 săli de clasă/laboratoare. Din cele 7 unități de învățământ preuniversitar de stat din cadrul UAT Municipiul Mangalia, un număr de 5 unități de învățământ au fost incluse în proiectul „Platformă Națională Integrată – Wireless Campus”, cod SMIS 123312, fiind echipate deja cu echipamente TIC.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4101 secunde