Primăria Năvodari le face buletine copiilor de 14 ani

457
Primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei, inițiază acțiunea "Am 14 ani, îmi fac buletin!".
Copiii care împlinesc vârsta de 14 ani, conform legii, vor putea obține prima lor carte de identitate cu doar 11 lei.
Primarul orașului Năvodari a decis demararea acestei acțiuni deoarece există foarte mulți părinți care au copii ce împlinesc vârsta legală pentru eliberarea buletinului, dar nu fac demersurile obținerii acestui act de identitate.
În ceea ce privește orașul Năvodari, primarul a precizat că 369 de copii vor împlini 14 ani pe parcursul anului 2011. La nivelul datelor statistice, în luna ianuarie a anului în curs, 32 de copii au împlinit 14 ani și doar 24 au depus actele pentru eliberarea cărților de identitate, în timp ce, în luna februarie, 28 de copii au împlinit 14 ani și doar șapte au depus actele pentru obținerea buletinului.
Autoritățile locale se vor implica direct în identificarea copiilor care se află în această situație, pentru ca aceștia să fie luați în evidența Serviciului Evidența Populației și să le fie eliberate buletinele.
Primarul Nicolae Matei a menționat că, în cazurile în care copii au probleme deosebite, să înlesnească plata taxelor pentru eliberarea cărților de identitate.
"Sunt foarte mulți copii care au împlinit vârsta de 14 ani sau chiar mai mult și nu au buletine, iar situația nu este una întâlnită doar la Năvodari. Este o situație generalizată, așa încât fac apel și la prefectul județului Constanța, Claudiu Palaz, să intervină și să facă demersuri în întreg județul, să identifice acești copii și să intervină pe lângă Consiliile Locale și primari, să fie achitată taxa aferentă eliberării cărților de identitate sau să rezolve problema spațiului locativ", afirmă Matei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 16 Februarie 2011
Stire din Politică-Administrație : Emil Boc rămâne premier
Pagina a fost generata in 4.1289 secunde