Primăria Techirghiol a stabilit programul și taxa de intrare la Grădina Botanică

345
Primăria Techirghiol a stabilit programul  și taxa de intrare la Grădina Botanică - gradinabotanicatechirghiol5-1499272223.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Primăriei Techirghiol au anunțat că, începând de ieri, s-a redeschis Grădina Botanică din localitate. 


Astfel, aceasta va fi închisă luni și marți, iar în restul zilelor, inclusiv duminică, va fi deschisă în intervalul orar 13.00- 21.00. Mai mult, au fost stabilite și taxele de intrare, urmând ca adulții să plătească 10 lei, copiii peste cinci ani, pensionarii, elevii și studenții urmând să achite cinci lei. De asemenea, grupurile organizate cu componența de peste 15 persoane vor achita cinci lei de persoană. 


Sunt exceptați de la plata taxei de intrare copiii instituționalizați și persoanele cu dizabilități. 


Pe de altă parte, reprezentanții administrației publice locale au stabilit că la Gradina Botanică pot fi organizate ceremonii de căsătorie. Drept urmare, taxa pentru asemenea evenimente este de 200 lei, iar taxa pentru fotografii sau înregistrare video este de 100 lei, maxim trei ore. 


v v v


Grădina Botanică din Techirghiol este amenajată de autoritățile locale pe esplanada sudică a lacului, proiectul fiind finanțat din fonduri europene transfrontaliere. Practic, este o replică autohtonă a celebrului parc dendrologic de la Castelul Reginei Maria, din Balcic, ce constituie o destinație de renume și un punct de referință pentru turismul litoral bulgăresc. 


Potrivit edilului Iulian Soceanu, Grădina Botanică ocupă 56.000 metri pătrați. Pe întreaga suprafață au fost sădite, pe terase, peste 20.000 de plante, arbori și arbuști, din cadrul a 100 de specii botanice, a fost amenajată o cascadă cu lac artificial, alei, pergole, chioșcuri și foișoare și a fost construit un pavilion administrativ cu săli pentru conferințe sau activități culturale, precum și o seră pentru plantele exotice și colecția de cactuși. 


În zona parcului dendrologic a fost amenajată și o tablă pentru un joc de maxi șah și au fost amplasate două replici ale unor statui reprezentând-o pe Regina Maria și pe Regele Mihai I.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5158 secunde