Primarii constănțeni vor să scape de incompatibilitate cu ajutorul UE

349
5
Primarii constănțeni vor să scape de incompatibilitate cu ajutorul UE - primarii-1406743797.jpg

Articole de la același autor

Membrii Adunării generale a Asociației Comunelor din România (ACoR) se află în aceste zile pe litoral în cadrul unei reuniuni ce se desfășoară în perioada 27 iulie - 3 august, la hotel 2D din stațiunea Neptun.

În acest context, Mariana Gâju, președintele ACoR Constanța și primar al comunei Cumpăna, a făcut cunoscut președintelui asociației, Emil Drăghici, că, în ultimii doi ani, comunele și primarii se confruntă cu greutăți tot mai neprevăzute, deși guvernanții au promis soluții de îndreptare a unor prevederi legislative care pun în dificultate activitatea acestora.

"Având în vedere gravitatea fenomenului de declarare a incompatibilității unui număr tot mai mare de aleși locali, respectiv, primari, viceprimari, consilieri locali, precum și aflarea acestora în instanțele de judecată la termene foarte scurte, se impune concentrarea tuturor forțelor în rezolvarea acestei probleme vitale, în vederea evitării unui haos în administrația publică locală. De aceea, vă solicit să promovați demersurile necesare la instituțiile europene, în recomandarea modificării legislative privind starea de incompatibilitate a aleșilor locali, prin armonizarea legislației românești cu legislația europeană, precum și clarificarea com-patibilizării cu recentele evoluții din jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene", a spus Mariana Gâju.

Ea a mai adăugat că, solicitarea are în vedere delimitarea clară a instituției juridice a operatorilor regionali de instituția juridică a societăților de interes local și județean și stabilirea condițiilor de exercitare de către primari sau președinți ai consiliilor județene, a controlului în comun asupra operatorului regional, analog celui pe care îl exercită asupra propriilor servicii.

"Scopul acestei acțiuni nu este acela de a aduce o atingere justiției române și nici instituțiilor statului, ce veghează la respectarea legilor, ci rezultă din necesitatea eliminării situației de necorelare legislativă. În consecință, considerăm ca fiind utilă, oportună și justificată sesizarea instituțiilor europene privind clarificarea acestor necorelări legislative, care să elimine interpretările extensive și nejustificate a noțiunii de incompatibilitate", a mai spus Mariana Gâju.

Comentează știrea

gica
31 iulie 2014
tot la furat va e gindul,abia il asteptati pe Ponta

Adica cere-ti ajutor europei sa furati legal mizind pe faptul ca nu se prind despre ce e vorba !

Papu
31 iulie 2014
Incompatibilitate

Nu sunt mulțumiți că bagă mâna până la cot când fură de la stat, vor să bage mâna până la umăr. La arabi cei care sunt prinși că fură li se taie mâna . La noi câți primari ar fi ciungi ????????????. Cred că am fi o țară de ciungi !

Hotia la romani
31 iulie 2014
lege pentru unii

Primarita PSD a spus un adevar, primarii PSD nu sunt corelati cu cinstea si ii incurca rau legile, PSD ii invata ca pe vremea lui ceasca, partidul si functia si legea erau una, nu trei lucruiri distincte, ca pana si Ilici Iliescu a intels ca puterile trebuie separate (.. e drept ca nu si cand vene vorda despre el..)

raptor
5 august 2014
buna primarita,,,,

nu stiu cat de buna e ca primatita..dar sigur e buna de ....la!

Cu gura mare
10 iulie 2017
Jaf PSD

Are un limbaj cu notiuni deosebite, de provenienta "propagandistica" gen PCR .. "se impune" .. si multa "delimitare" De unde delimitare cand PSD doar "amestec intre treburi are in cap, controlul de catre primari a operatorilor.. Nu are doua vorbe la un loc nici la distanta de o fraza doar. Asta este PSD ul, o ofensiva permanenta pentru redobandirea pozitiilor PCR de dinainte de 1989. De unde a avut Cumpana fonduri pentru un liceu nou in 2016 cand nici absolventi de bacalaureat nu avea ? Din controlul comun asupra operatorului...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4049 secunde