N-ai carte, n-ai… parte!

Pericolul care pândește manualele școlare

156
Pericolul care pândește manualele școlare - pericolulcarepandeste-1406743633.jpg

Articole recomandate

Federația Editorilor din România avertizează într-un comunicat că va rămâne timp insuficient pentru tipărirea manualelor și pentru expedierea acestora în teritoriu. Ministerul Educației nu a anunțat până acum cine sunt câștigătorii licitației pentru manualele școlare, deși calendarul asumat tot de Minister a fost păstrat.

Între timp, Federația Editorilor din România informează că termenul de 28 iulie, ca dată la care vor fi comunicate rezultatele finale, a fost confirmat și de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) - organism aflat în subordinea Ministerului Educației și autoritatea contractantă în cadrul licitației - într-un răspuns oficial la o solicitare de clarificare.

Federația Editorilor din România (FER) precizează că, la începutul verii, a contestat în instanță termenul de 28 iulie stabilit pentru anunțarea câștigătorilor licitației. Printr-o acțiune demarată la începutul lunii iunie 2014 la Curtea de Apel București, "am cerut reeșalonarea graficului licitației în urma deciziei CNSC din 19 mai, ce prelungise termenul de prezentare a ofertelor cu 45 de zile", anunța Federația. Curtea de Apel București a respins însă acțiunea editorilor, pe 2 iulie 2014, iar vechiul calendar a fost menținut. Amânările succesive din cadrul licitației pun "sub semnul întrebării existența manualelor pe băncile școlilor, la 15 septembrie", avertizează Federația Editorilor din România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Mai 2014
Stire din Cultură-Educație : Cine va preda șahul în școli
Pagina a fost generata in 0.4505 secunde