Primarii dau năvală la șefia PDL Constanța

1720
Primarii dau năvală la șefia PDL Constanța - a4488c626c0ce30401954d89f85ed524.jpg
Maratonul alegerilor de la PDL Constanța a continuat, sâmbătă, 19 martie, după opt ore, reușindu-se completarea noului Birou Permanent Județean al PDL Constanța.

Acțiunea a avut loc după ce, în urmă cu o săptămână, mai exact, pe 12 martie, după 15 ore, s-a reușit doar alegerea noului președinte al PDL Constanța, a secretarului general și a secretarilor generali ad-juncți.
Totodată, atunci s-a stabilit care sunt candidații care au intrat în turul doi pentru desemnarea celor trei prim-vicepreședinți. Concret, la 12 martie, a fost ales în funcția de președinte al PDL Constanța, Christian Gigi Chiru. De asemenea, Tudorel Calapod a fost ales secretar general, iar Mihai Petre și Elena Buhaiev au fost desemnați secretari generali adjuncți.
Democrat-liberalii au demonstrat că sunt disciplinați și s-au prezentat la alegeri și pe 19 martie, deși existau voci care susțineau că s-ar putea să nu existe cvorum, iar astfel alegerile să fie amânate.
Așadar, sâmbătă au răspuns prezent la apelul noului președinte Chiru, 540 de delegați din județul Constanța.

Anghel, Chirilă și Constantin, prim-vicepreședinți
În primă fază, s-a trecut la votarea prim-vicepreședinților. Pentru cele trei funcții disponibile, au intrat în cursă deputatul Constantin Chirilă, primarul localității Castelu, Nicolae Anghel, Florian Constantin și Adrian Manole. În urma exprimării votului, Adrian Manole a pierdut funcția de prim-vicepreședinte, el obținând doar 336 de voturi. Marele câștigător al cursei a fost primarul din Castelu, Nicolae Anghel, care a obținut cele mai multe voturi, respectiv, 556. A fost urmat de Constantin Chirilă, cu 536 de voturi, și Florian Constantin, cu 467.

Și-au demonstrat forța în județ
Următorul pas al democrat-liberalilor a fost alegerea celor zece vicepreședinți din cele 33 de persoane care își depuseseră candidaturile. Și aici s-a putut observa forța pe care o au unii primari PDL din județul Constanța, toți cei trei candidați înscriși reușind să obțină scoruri bune. Mai exact, cele mai multe voturi le-a obținut primarul din Valu lui Traian, Florin Mitroi, care a deschis lista celor zece vicepreședinți cu 377 de voturi. Din păcate, el nu a putut fi prezent pentru a le mulțumi celor care au încredere în el, deoarece, sâmbătă, a avut parastasul de nouă luni al soției sale.
Mitroi a fost urmat pe podium de un alt primar cu influență în județ, Vasile Delicoti, edilul localității Poarta Albă, care a fost votat de 337 de persoane.
Au urmat Adrian Sponte, cu 247 de voturi, primarul localității 23 August, Mugur Mitrana, cu 305 voturi, Emil Banias, cu 304 voturi, Corina Gheorghe, cu 252 de voturi, Valentin Zeicu, el obținând 252 de voturi, Paul Foleanu, cu 247 de voturi, Dumitru Burcin, cu 236 de voturi, și Adrian Gheorghiță, cu 214 voturi.
Maratonul alegerilor a continuat cu desemnarea celor șase secretari executivi din cele 34 de persoane care își depuseseră candidaturile.
Astfel, au reușit să convingă că pot face parte din noua structură de conducere a PDL Constanța, Ionuț Anghel (224 voturi), Elena Ivănescu (219 voturi), Stelian Gima (196 voturi), Mihăiță Vișoianu (155 voturi) și Costică Marin (150 voturi).
Totodată, sâmbătă, a mai fost ales trezorierul, funcția fiind câștigată de Coca Tudor, cu 446 de voturi împotriva lui Liviu Grigore, care a luat doar 190 de voturi.
Alegerile de sâmbătă s-au încheiat cu alegerea juristului Alexandru Maxim la Comisia Județeană de Statut, Etică și Litigii și a lui Gelu Tulea la Comisia Județeană de Revizie și Control.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4452 secunde