Primarii din județ s-au plâns ministrului Violeta Alexandru de problemele cu care se confruntă

392
1

Articole de la același autor

Ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, Violeta Alexandru, și secretarul de stat Adrian Bădilă au efectuat, ieri, o vizită oficială la Prefectura Constanța, fiind întâmpinați de reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul Adrian Nicolaescu.

Scopul deplasării la Constanța a vizat organizarea unei dezbateri publice cu tema "Guvernare deschisă la nivelul autorităților publice locale". Întâlnirea a avut loc la sala "Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ, eveniment la care au participat și primari din județ. Printre principalele teme abordate, s-au regăsit transparența decizională care ar trebui să se reflecte pe interfețele de comunicare dintre autoritățile publice locale și cetățeni, precum și lipsa dezbaterilor publice înainte de adoptarea unor acte administrative de către consiliile locale. De asemenea, s-a mai adus în discuție eliminarea etapelor birocratice pentru achitarea oricăror forme de plăți către bugetele locale și cel central.

Referitor la problema transparenței decizionale, ministrul Violeta Alexandru a spus că județul Constanța se află în media nivelului de transparență, cu o ușoară rămânere în urmă în serviciile deconcentrate.

Pe de altă parte, primarii prezenți la întâlnire i-au adus la cunoștință ministrului, secretarului de stat și prefectului diverse probleme cu care se confruntă, cum ar fi cele legate de soluționarea unor situații privind restituirea proprietăților, dar și salarizarea din instituțiile publice, precum și procedurile de achiziții de la nivelul administrației publice locale.

La finalul întâlnirii, prefectul Adrian Nicolaescu i-a asigurat pe primari că vor avea întreg sprijinul instituției pe care o reprezintă în soluționarea problemelor pe care aceștia le întâmpină, iar ministrul Violeta Alexandru a spus că va comunica forurilor decizionale centrale subiectele dezbătute în cadrul întâlnirii.

v v v

În altă ordine de idei, și prefectul Adrian Nicolaescu a profitat de prezența ministrului și a solicitat sprijin privind documentația în problema Spitalului Regional care se dorește a fi construit la Constanța. În plus, reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus că a solicitat un control la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, în problema laboratorului de radioterapie.

"Referitor la problema serviciului de radioterapie de la Constanța, se va dispune un control de la Ministerul Sănătății. Sperăm să se găsească soluția pentru ca județul Constanța să aibă acest serviciu de radioterapie. Ne dorim foarte mult să se clarifice situația, pentru ca bolnavii de cancer să nu mai fie purtați cu mașina la București sau la Galați. După controlul de la Ministerul Sănătății, vom ști exact care sunt cauzele și ce măsuri se vor dispune", a spus prefectul Adrian Nicolaescu. 

Comentează știrea

Doru
15 aprilie 2016
Politia Locala Constanta

Buna ziua, pe aceasta cale vrea sa trag un semnal de alarma. Noi locatari blocurilor de pe tomis nu mai putem dormi din cauza zgomotului de la terasele deschise sub geamul nostru fara aprobare. Ele are trebui inchise la ora 22:00 dar nimeni nu ia masuri, nimeni nu s-a dat acordul desi este obligatoriu sa ne ceara acordul locatarilor. Va rog sa ne ajutati, presa. Telegraful este cu primaria si nu scrie nimic despre asta.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5934 secunde