Primarii liberali constănțeni nu vor Congres Extraordinar în PNL

447

Articole de la același autor

Decizia conducerii centrale a PNL de a nu intra la guvernare continuă să-i nemulțumească pe unii lideri de filiale, iar ideea convocării unui Congres Extraordinar pentru schimbarea conducătorilor a fost tot mai des vehiculată.
La nivelul județului, liderii liberali ai comunităților locale nu își doresc organizarea Congresului, optând, în schimb, pentru respectarea calendarului stabilit de către PNL.
Potrivit președintelui PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, Congresul trebuie să se întrunească în această vară, cel mai probabil în luna iulie, după alegerile europarlamentare care se vor desfășura în luna iunie.
Potrivit informațiilor publicate pe pagina oficială a partidului, "Congresul (Adunarea Generală a delegaților membrilor partidului) este forul suprem de conducere și decizie la nivel național al PNL". Congresul se întrunește o dată la patru ani, după alegerile parlamentare, sau ori de câte ori este nevoie. Convocarea Congresului se face de către Delegația Permanentă, fie la cererea Biroului Politic Central, fie la cererea a mai mult de jumătate din Delegațiile Permanente Teritoriale. Congresul alege Președintele partidului.
Discuțiile au fost redeschise printr-o declarație a lui Valerian Sălăvăstru, finul lui Relu Fenechiu. El a cerut organizarea unui Congres Extraordinar și înlăturarea actualei conduceri. Și președintele filialei PNL Gorj, Ilie Morega, susține acest plan.

Fără revoluție în partid
Gheorghe Dragomir nu găsește o justificare pentru organizarea unui Congres Extraordinar. "Este normal să existe nemulțumiți. Mai ales în cazul persoanelor care își vor pierde posturile pe care le-au câștigat politic. Însă acesta este jocul democrației. Nu se poate să fim tot timpul la guvernare și nu trebuie să facem o revoluție în partid", a explicat liderul liberalilor constănțeni. În opinia sa, opoziția reprezintă un "culoar extrem de favorabil", care va susține reconstrucția partidului și recâștigarea electoratului de dreapta.

Congres la termen
Primarul liberal din Corbu, Marian Gălbinașu, a mărturisit că nu își dorește un astfel de Congres Extraordinar "întrucât acesta este mersul politic al partidelor din România". "După o perioadă de guvernare, urmează o perioadă de opoziție", a declarat el.
De aceeași părere este și Adrian Stan, primarul din Techirghiol. El a amintit că PNL pregătește deja un Congres, "care se va desfășura normal, la timp". "Atunci, sper să se tranșeze lucrurile, să vedem nemulțumiții, să vedem unde s-a greșit și cine trebuie să plătească și să înceapă apoi să funcționeze totul la normal".

Grameni s-a săturat de minciuni
Primarul din Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni, s-a ară-tat preocupat mult mai de situația bugetului național și local. "Nu mă mai gândesc la prostiile pe care le gândesc alții. Nu mă interesează decât comunitatea. Mă interesează să văd cum ne vom descurca cu banii, cu bugetul local", s-a destăinuit el.
"Nu mai vreau nimic. Aș vrea să fiu independent. Așa este cel mai bine. Să nu mai am treabă cu nimeni. Nu mai vreau nici să candidez. M-am săturat de toată porcăria asta. Numai minciuni. Nu se poate să trăim numai în minciuni", s-a plâns Grameni.
Singurul care s-a declarat pentru organizarea Congresului Extraordinar a fost Ion Adam, șeful administrației locale din Comana. "Ținând cont că nimeni nu e bătut în cuie, de ce nu?", s-a manifestat el. "Desigur, nu putem lua o hotărâre după ceva ce am auzit la televizor, dar vom discuta, vom ajunge la o concluzie, vom înțelege unde a fost bine, unde a fost mai puțin bine", a arătat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8921 secunde