Primarii, nevoiți să distribuie rovinietele fără a primi recompensa promisă inițial

205
De voie, de nevoie, primăriile vor distribui și ele roviniete pentru drumurile județene. Pentru acest serviciu ele nu vor primi însă nici un ban, dacă ne luăm după cele declarate de vicepreședintele CJC, Cristinel Dragomir.
Așa cum a menționat și Dragomir, există primari, chiar și din rândul PSD, nemulțumiți de acest lucru. Ei vor ceda totuși, la mijloc fiind, se pare, anume constrângeri… pe termen lung, cum ar fi derularea unor proiecte cu finanțări consistente care ar putea să-i sară pe cei care se revoltă…
Până una alta, primarii sunt puși în fața unor contracte cu… COMISION 0, se pare, dar care până mai ieri aveau la acest capitol o simplă linie, iar cifra care urma să îi ia locul se supunea unor clauze de confidențialitate.
Hotărârea privind aprobarea contractului dintre Consiliul Județean Constanța și primării pentru distribuirea rovinietelor pentru drumurile județene a fost retrasă ieri de pe ordinea de zi a ședinței.
În ediția de sâmbătă - duminică, 21/22 februarie a cotidianului "Cuget liber" am semnalat faptul că la unul dintre articole erau prevăzute anumite clauze de confidențialitate cu privire la derularea contractului. Cum la mijloc erau bani publici, ne-am interesat atât la reprezentanți ai CJC, dar și la consilieri județeni, iar fiecare a avut o altă variantă de a justifica sau explica prezența acelui articol în contract.
Cea mai verosimilă explicație a venit din partea secretarului CJC, Mariana Belu, care ne-a declarat că potrivit informațiilor pe care le deținea de la biroul juridic al instituției, clauzele de confidențialitate se refereau la comisionul pe care fiecare primărie în parte ar fi trebuit să îl primească în urma vânzării rovinietelor.
Lucrurile au luat o cu totul altă turnură și ieri însuși inițiatorul proiectului a anunțat că îl retrage de pe ordinea de zi, fără a oferi o explicație în plen.
În aceste condiții, solicităm public, în baza Legii 544/2001, informații cu privire la formatul contractului încheiat între părți și mai ales dacă s-a renunțat la clauzele de confidențialitate, despre care ni s-a spus la un moment dat că ar fi apărut în formular "din greșeală".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2332 secunde