Primarii USL din Constanța se răzvrătesc împotriva guvernării Ponta

1087
8
Primarii USL din Constanța se răzvrătesc împotriva guvernării Ponta - acorimg6751-1375971738.jpg

Articole de la același autor

Membrii Asociației Comunelor din România (ACoR) vor depune pe 20 august un protest față de măsurile luate de Guvernul României împotriva colectivității locale. Acesta va fi depus la Guvern și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Locale. Protestul conține 11 puncte și a fost, ieri, dezbătut de primarii constănțeni, de toate culorile politice, prezenți la ședința de lucru a ACoR.

Pe scurt, mai toți primarii din județul Constanța, prezenți la dezbatere, deși fac parte din USL, au lăsat de înțeles că sunt nemulțumiți de actuala guvernare care nu-i ajută cu nimic, ci, din contră, mai rău îi încurcă.

"Suntem la aproape 15 luni de la schimbarea guvernării din 7 mai 2012 și la peste o jumătate de an de la acordarea încrederii ultimului Guvern, la data de 21 decembrie 2012, condus de Excelența Sa, domnul Victor Viorel Ponta, și, deziluzia este generală! Sub umbrela democrației și a descentralizării, prost înțelese și chiar și mai prost aplicate, printr-o abordare sistematică și metodică, din partea Guvernului României, asistăm la subminarea capacității administrative a comunelor, a tuturor resurselor materiale, instituționale și umane, precum și a acțiunilor pe care acestea le desfășoară pentru exercitarea competențelor stabilite prin lege", se spune în protestul primarilor.

Revenind la întâlnirea de ieri, una din cele mai importante probleme dezbătute a făcut referire la starea de incompatibilitate a primarilor care au făcut parte din AGA RAJA.

Prezent la întâlnire, primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, de la PSD, a punctat rând pe rând toate neconcordanțele dintre legile care vizează administrația publică locală. Referitor la starea de incompatibilitate în care se află aproape jumătate dintre primarii județului Constanța, Cîrjaliu a spus că, în opinia sa, se plătesc anumite polițe politice.

"Este o perioadă foarte grea pentru noi. Am ajuns să fim arși pe rug. Avem 70% în Parlament și degeaba, nimeni nu face nimic pentru noi. Avem un proces greu, cel cu incompatibilitatea, și ne vom adresa tuturor instanțelor, inclusiv celor europene. Am ajuns ciuca bătăii, pentru că unii oameni nici nu știu să facă diferența dintre incompatibil și incapabil. M-a sunat cineva și s-a mirat că am fost declarat incapabil. Ce să mai spun în astfel de situații, când, de fapt, noi am reprezentat la RAJA interesele localităților pe care le reprezentăm", a spus primarul Cristian Cârjaliu.

Legat tot de acest subiect, primarul comunei Cumpăna și, totodată, președinte ACoR, Mariana Gâju, a spus că a propus la centru ca la protestul de pe 20 august să participe toți primarii declarați incompatibili din județul Constanța.

"Pentru că județul Constanța este unul cu cei mai mulți primari declarați incompatibili, am propus să meargă toți la protest. Dacă ei se vor afla în concedii, să meargă viceprimarul sau un reprezentant al localității respective", a spus Mariana Gâju.

Comentează știrea

noni
9 august 2013
foarte bine

Asa va trebuie, va luati ce meritati d ela conducatorii vostri de kakat. Erati mari sustinatori pielea pu..lii, acum v atrateaz aca pe niste kackati, va doarepe.voi, dar ma unge la.suflet pe mine. USL-isti robotei, care au nevoie de altii care sa gandeasca pentru ei. Ciuma tarii !!

Capitalismul socialist
9 august 2013
AGA sau comitetul de partid ?

Au de ales.Dupa 24 de ani,"talpa tarii"(Mariana Gaju) nu stie care este diferenta dintre consiliul de administratie si comitetul de partid. Comitetul de partid are interesul "sa faca totul" pentru victoria socialismului la orase si la sate,in fabrici si-n uzine. In schimb,AGA are interesul sa faca profit intr-o companie. AGA reprezinta interesele companiei.Scurt ! Cum reuseste Mariana sa la impace pe toate,nu inteleg.Adevarul este altul. Prezenta primarilor intr-o societate comerciala inseamna o garantie ca societatea poate fi capusata sau controlata de Famiglie. Capusarea RAJA inseamna costuri mai mari.Mariana vrea sa ne prezinte avantajele capitalismului socialist sau capitalismul de omenie. Ceva asemanator intalnim si la agentiile imobiliare.Acolo,reprezentantul societatii apara interesul vanzatorului si interesul cumparatorului in acelasi timp. Incaseaza comisioane(grase) si de la unul si de la altul. Vanzatorul este interesat sa vanda cu un pret cat mai mare(o rezolva agentia imobiliara) si cumparatorul este interesat sa cumpere cu un pret cat mai mic(o rezolva aceeasi agentie).Inginerii financiare.

EU
9 august 2013
Aveti ce ati poftit!

Ce va tot plangeti domnilor primari de incompatibilitate? Pai legea era clara, iar voi, ca primari, trebuia sa o stiti si sa o respectati, buna sau rea. Aveati cai sa o schimbati, dar ati ales sa o incalcati, pe principiul ca nu veti fi trasi la raspundere de partidul care va tine in spate, atata timp cat aduceti voturi. Cat despre faptul ca acum nu mai aveti sustinere... tzeapa de la Bucuresti! Data viitoare nu va mai bazati pe promisiunile celor de sus.

Acidul anticoabitant
9 august 2013
Daca ati pus botul.....

Impotriva guvernului Ponta,inseamna acum impotriva lui Basescu,el si ponta fiind coabitoci in deplina sfidare a celor ce au votat aruncarea Basului la ghena.Ponta a devenit cam ce erau colaborationistii in razboi.In loc sa se maturizeze,Ponta parca a devenit si mai mucos iar restul parlamentarilor USL se indreapta spre autism cu viteza asa mare ca ridica praful de pe buletinele de vot ,alea in favoarea lor din partea vesnicilor amagiti.

un cetățean
9 august 2013
ASTA E

Ați fost lacomi și proști. Stați cu capul plecat la cutiuță ca să vă dea ceva și ăștia vă dau nimic pentru că așa vă trebuie.

Nicu
10 august 2013
ANI

Legi de kk parlamentari de kk guvernare generala de kk

Ellias
12 august 2013
Shame on you thieves

Shame on all politicians who don’t respect the laws in this country. The laws are made to be equal to every Romanian person: a normal citizen, or politician. They don’t have to be changed "to fit" each government, every time when the government is changed. The way Constanta wants to create diversion in the country is illegal; ANI is doing a good job showing Romanians there are so many mayors with attributes in more than one "business". The law says clear: if you are a public "face" person, you cannot be part of a business to elude the law. And I will advice you all these thieves, stop stealing millions from poor’s pockets. You were voted to respect the constitution and laws, not to break them.

fake designer bags online uk
21 noiembrie 2013
fake designer bags online uk

tui xach hermes hang fake Stiri Politică : Primarii USL din Constanța se răzvrătesc împotriva guvernării Ponta | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online fake designer bags online uk http://www.apa-afspaending.dk/roskilde/fake-designer-bags-online-uk.html

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.435 secunde