Primăriile Techirghiol și Agigea se joacă de-a șoarecele și pisica pentru 400 de hectare de teren

663
Primăriile Techirghiol și Agigea se joacă de-a șoarecele și pisica pentru 400 de hectare de teren - d97346c16887feb28ebf5c160588674c.jpg
Techirghiol și Agigea sunt două dintre localitățile care au scos armele odată cu demararea proiectului de delimitare administrativă. Cele două administrații locale își dispută aproximativ 400 de hectare de teren și cum la negocierea față în față de la prefectură cei doi primari nu s-au înțeles, problema a ajuns în atenția instanțelor.

Anul acesta a demarat proiectul de stabilire a granițelor administrativ-teritoriale între localitățile constănțene. Era o necesitate, având în vedere că tot mai multe primării nu se mai înțelegeau sau făceau tot felul de compromisuri pe această temă. Odată ajunși la negocierile de la Prefectură, mulți primari s-au înțeles și lucrurile s-au rezolvat de la sine, fără a mai fi nevoie să se adreseze instanței.
Techirghiol și Agigea fac excepție, însă, primarii celor două localități nici vorbă să se înțeleagă în această privință, motiv pentru care au ajuns în instanță. Cel care a făcut plângerea a fost primarul din Techirghiol care revendică aproximativ 400 de hectare de teren de la Agigea. Concret, administrația locală din Techirghiol a acționat în judecată comuna Agigea pe motiv că nu îi convin granițele. Tribunalul Constanța a respins însă dosarul cu nr. 6886/118/2010 deoarece acțiunea a rămas fără obiect.

Alt proces, aceeași speță…
Între timp, aleșii locali din Agigea au revocat hotărârea care făcea obiectul procesului intentat de Techirghiol, astfel că, acum, potrivit declarațiilor primarului Adrian Stan, Techirghiolul va deschide un alt dosar împotriva administrației locale din Agigea, având ca obiect noua hotărâre. Primarul orașului Techirghiol, care reclamă lipsa a aproximativ 400 de hectare de teren, este nemulțumit că granița cu Agigea este până în intravilanul orașului Techirghiol. El a declarat pentru "Cuget Liber" că va ataca orice hotărâre de consiliu local de la Agigea, ori de câte ori va fi ne-voie. Adrian Stan a mai menționat că singura șansă de a scăpa de instanță și de a se tranșa problema ar fi apariția unei noi legi a grănițuirilor.

Stațiune versus așezare agricolă
Potrivit primarului comunei Agigea, Cristian Cârjaliu, de data aceasta, însă, cele două administrații se vor înfrunta până la capăt în instanță, cu alte cuvinte consiliul local al comunei nu va mai revoca ultima hotărâre adoptată. Cârjaliu susține că dreptatea se află de partea lui și invocă în acest sens PUG-ul aprobat de administrația locală din Techirghiol în anul 1998, plan însușit, printr-o hotărâre ulterioară și de Consiliul Local Agigea. Cârjaliu mai susține că în 1989, când a avut loc separarea celor două localități, orașul Techirghiol a rămas cu statutul de stațiune turistică, în timp ce Agigea a devenit așezare rurală.
Agigea nu este singura unitate administrativ teritorială cu care orașul Techirghiol are neînțelegeri în ceea ce privește granițele. Administrația locală condusă de Adrian Stan mai are neînțelegeri în acest sens și cu omologii din Eforie, dar și de la Tuzla.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.061 secunde