Pentru a nu-și face belea cu electoratul,

Primarul Gâscan nu va bate la porțile oamenilor pentru taxe decât după alegeri

302

Articole de la același autor

Consiliul Local Independența a abordat, în cadrul ultimei ședințe de consiliu local, problema taxelor și amenzilor care, începând din acest an, vor fi colectate de primărie. Potrivit declarațiilor primarului Cristea Gâscan, "banii provenind din amenzi și taxe, care în anii trecuți se plăteau la Poliție și Fisc, reveneau și până acum bugetului administrației locale. Diferența este însă aceea că, din acest moment, pentru că s-a schimbat legislația, oamenii primăriei vor fi nevoiți să le adune ei". În acest sens, Gâscan a declarat că primăria a mai angajat, special pentru acest serviciu, încă un om în cadrul biroului de taxe și impozite al instituției.
În altă ordine de idei, gospodarul șef a ținut să sublinieze și faptul că nu găsește normal ca "primarul și viceprimarul, care sunt aleși de oameni, prin vot, să meargă din poartă în poartă să colecteze sumele de bani de care reprezentanții altor instituții ar fi trebuit să se ocupe". El a atras atenția că "sumele astea sunt rămășițele pe trei ani, bani pe care oamenii ar fi trebuit să-i dea în cursul acestor trei ani".
Totodată, primarul Gâscan a afirmat: "Este vorba de două sute de mii de lei care trebuie colectați. Dacă nu facem asta, Curtea de Conturi se va sesiza. Oamenii au primit, unii dintre ei, notificări, plata a început, debitul scade, dar eu nu stau acum, tocmai înainte de campania electorală, să mă duc să bat la porțile oamenilor, să le cer banii. Când iei o măsură de genul ăsta, trebuie să te gândești mai bine. După campanie, dacă nu vor plăti, o să vorbesc cu ei, altfel ei vor fi executați silit".
Potrivit declarațiilor gospodarului șef, în cazul în care plata taxelor și amenzilor nu se va face, se vor aplica penalități. În același timp, Gâscan a precizat că, în opinia sa, demersul pe care trebuie să îl facă primăria este "ceva delicat". "E beleaua naibii! Dar, dacă tot suntem moașă comunală… Cred că alții s-au gândit să colectăm noi sumele astea, or fi crezut că la țară avem noi proștii noștri".
Nu în ultimul rând, Gâscan a declarat și că, prin hotărâre de consiliu local, s-a decis scutirea de la amenzi și taxe a câtorva dintre aceste persoane: "Avem voie, prin hotărâre de consiliu local, să scutim, o singură dată, persoanele vârstice sau pe aceia care chiar nu au posibilități financiare, care nu au pe nimeni, de la plata acestor sume".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.0475 secunde