Primarul Gheorghe Moldovan a inaugurat noua școală din satul Cotu Văii

309
Primarul Gheorghe Moldovan a inaugurat noua școală din satul Cotu Văii - albesti-1379353031.jpg

Articole de la același autor

Sute de copii din județul Constanța vor învăța din acest an în unități școlare noi. Astfel, elevii din localitățile Amzacea, 23 August, Siliștea, Mircea Vodă, Cotu Văii, Ciocârlia de Sus și Tortoman au motive de bucurie după ce, ieri, au participat la inaugurarea noilor unități școlare.

Același sentiment l-au trăit și micuții ce merg la grădinițele din Topraisar, Grădina și Oltina. Școlile au fost ridicate cu bani de la Banca Mondială și de la Ministerul Educației Naționale, iar grădinițele au benefi-ciat de fonduri primite prin sponso-rizări, de la primăriile localităților și de la Consiliul Județean Constanța. 

Una din cele mai așteptate investiții din județ, respectiv, școala gimna-zială din satul Cotu Văii, comuna Albești, a fost inaugurată ieri. Alături de primarul Gheorghe Moldovan, profesori și elevi, la eveniment a participat și deputatul Gheorghe Dragomir, liderul PNL Constanța. 

După sfințirea noului locaș de învățământ, șeful administrației publice locale i-a înmânat cheia noii unități școlare directorului Mihaela Vâlcu cu misiunea de a păstra "școala la cheie".

Vechea școală din satul Cotu Văii data din anul 1952, iar inundațiile au agravat decisiv structura acesteia, școala devenind nefuncțională. 

Unitatea școlară a fost construită printr-o finanțare asigurată de Ministerul Educației Naționale, prin Banca Mondială, în valoare de două milioa-ne lei. Primăria comunei Albești a asi-gurat cofinanțarea proiectului, iar bene-ficiarii direcți sunt cei 104 elevi, din cla-sa pregătitoare până în clasa a VIII-a. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0231 secunde