În așteptarea sezonului estival

Primarul Mangaliei somează patronii din sudul litoralului să urgenteze lucrările de ecologizare

443
Primarul Mangaliei somează patronii din sudul litoralului să urgenteze lucrările de ecologizare - cristianradu16-1360860276.jpg
Primarul Mangaliei, Cristian Radu, împreună cu reprezentanți ai municipalității au continuat seria inspecțiilor în stațiuni, în vederea stabilirii măsurilor administrative care se impun pentru pregătirea sezonului estival.

În timpul deplasării în stațiunea Jupiter, Cristian Radu a declarat că trebuie urgentate lucrările de ecologizare, atât de către angajații Primăriei, cât și de către agenții economici, astfel încât sudul litoralului să atragă mai mulți turiști în vara acestui an.

În acest sens, deținătorilor de terenuri și clădiri li s-a cerut ca până la 31 martie să finalizeze lucrările de reparații și igienizare. În caz contrar, lucrările respective vor fi realizate de municipalitate până la 1 mai, iar contravaloarea serviciilor va fi suportată de cei care nu au respectat termenele stabilite de Primărie.

"Nu este corect ca unii să aibă terenuri de peste un hectar, să plătească taxe modice și nici să nu întrețină activele pe care le au", a menționat primarul.

El a mai spus că, în stațiunile din sudul litoralului, se vor amenaja noi alei pietonale, cu băncuțe și coșuri de gunoi, iar cablurile de pe stâlpi vor fi mutate în canale îngropate, special amenajate în acest sens. Accesul mașinilor către plaje și faleze va fi restricțio-nat, iar stațiile de transport public se vor reamenaja, atât în stațiuni, cât și în oraș.

Potrivit primarului, parcările din apropierea unităților de cazare și spațiile verzi aferente ar trebui administrate de hotelieri.

Edilul a mai precizat că instituția pe care o reprezintă va colabora cu Apele Române pentru o mai bună îngrijire a plajelor și a zonelor adiacente. În privința lacurilor din stațiuni, primarul a subliniat că ar trebui găsită o soluție de concesionare, cu implicarea agenților economici din zonă, în vederea unei administrări eficiente și repunerii acestora în circuitul turistic.

"Din păcate, unii agenți economici aruncă gunoiul la întâmplare, iar deșeurile pot ajun-ge pe suprafața lacului. De aceea, cred că ar fi mai indicat să existe cineva care să gospodărească lacurile și să le amenajeze pentru turiști, cu respectarea unor reguli stabilite de Consiliul Local", a explicat Cristian Radu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2266 secunde