Primarul Marian Iordache a semnat contractul pentru reabilitarea ambulatoriului

101
Primarul Marian Iordache  a semnat contractul pentru reabilitarea ambulatoriului - primarulmarianiordacheasemnat114-1417622546.jpg

Articole de la același autor

Primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache, a semnat, ieri, contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale pentru proiectul "Reabilitarea infrastructurii, modernizarea, dezvoltarea și echiparea Ambulatoriului Policlinica Medgidia din cadrul Spitalului Municipal Medgidia".

Proiectul este unul deosebit de important pentru comunitatea locală și nu numai și vizează îmbunătățirea calității serviciilor de asistență medicală, prin modernizarea infrastructurii ambulatoriului și dotarea acestuia cu aparatură de ultimă generație. Beneficiarii acestui proiect sunt aproximativ 200.000 de cetățeni, locuitori ai municipiului, precum și persoane din zonele limitrofe, deoarece Spitalul Municipal Medgidia deservește și cetățenii din localitățile învecinate, pe o rază de 25 de kilometri.

O dată cu reabilitarea infrastructurii, ambulatoriul va fi dotat cu aparatură medicală modernă, mai exact cu un computer tomograf, care în prezent funcționează doar în sistem privat. De asemenea, vor fi achiziționate și alte aparate care, în prezent, nu există în spital, precum RMN, echipamente endoscopice, aparatură ecografie, mamograf digital, aparate de radiologie, aparatură pentru fizioterapie, precum și aparatură de laborator.

După finalizarea reabilitării ambulatoriului, cetățenii vor beneficia de creșterea calității serviciilor medicale, precum și de reducerea numărului de internări în spital, ca urmare a creșterii numărului de consultații și tratamente efectuate în ambulatoriu.

"Consider că, prin acest proiect deosebit de important pentru comunitatea locală, va crește calitatea vieții cetățenilor din municipiu și din zonele învecinate, prin prisma faptului că vor putea beneficia de servicii medicale la standarde europene în Medgidia, servicii pe care momentan le pot primi în Spitalul Județean Constanța sau chiar în clinici private. Aceste servicii pot fi costisitoare, însă, după finalizarea proiectului, cetățenii vor putea beneficia de ele la un cost cu mult mai redus", a declarat primarul Marian Iordache. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3566 secunde