Primarul Matei, plângere penală împotriva șefului Trezoreriei

1293
4
Primarul Matei, plângere penală împotriva șefului Trezoreriei - nicolaematei42105-1315944946.jpg

Articole de la același autor

Primarul Nicolae Matei a declarat, în exclusivitate, pentru Cuget Liber, că la Năvodari există foarte mari probleme în ceea ce privește sumele necesare pentru alocarea indemnizațiilor ce revin persoanelor cu handicap și îngrijitorilor acestora. Potrivit lui Matei, Trezoreria Constanța, condusă de trezorierul șef, Laurențiu Mateizer, refuză să aprobe realocarea de fonduri pentru ultimul trimestru de indemnizare. Primarul a menționat că dacă lucrurile vor merge pe aceeași linie, iar conducerea Trezoreriei nu va aloca fondurile necesare, va face plângere penală pentru deturnare de fonduri.
"Noi depindem de banii care vin de la Trezorerie. Cu această ocazie fac apel către Trezoreria Constanța, către domnul Laurențiu Mateizer, care nu vrea să realoce sumele din ultimul trimestru pentru indemnizațiile persoanelor cu handicap. Efectiv refuză să aprobe realocarea, dacă acest lucru nu se modifică, per-soanele cu handicap nu o să își mai primească banii. Lucrurile astea, din păcate, nu depind de mine, iar administrațiile locale nu pot să primească toată povara pe umerii lor, când astfel de lucruri sunt obligațiile statului. Mă gândesc foarte serios să depun plângere penală pentru deturnare de fonduri", a declarat Nicolae Matei.
"Nu plec cu niciun ban
de-al lui Matei acasă"
Contactat telefonic, trezorierul-șef Laurențiu Mateizer a explicat faptul că vina nu aparține Trezo-rerie, ci este o simplă urmare a unor rectificări bugetare realizate de Guvern la începutul lunii august. Mateizer a menționat că în această situație, primăriile pot lua fondurile alocate de către Guvern pentru ajutoarele sociale și redistribui banii către indemnizațiile persoanelor cu handicap și îngrijitorilor acestora. O altă posibilitate este aceea de a folosi bani din bugetul local, bani care pot fi recuperați dacă această rectificare va fi modificată.
"Îl cred că este supărat, dar este supărat degeaba. Faptul că pri-măriile nu au mai primit banii pentru indemnizațiile de handicap este cauzat de rectificarea bugetară a Guvernului ce a avut loc la înce-putul lunii august. În această situație primăriile au posibilitatea de a lua banii de la ajutoarele sociale, care sunt alocați tot de Guvern, și îi pot duce la plata ajutoarelor pentru persoanele cu handicap sau pot apela la bugetul local, acolo unde se poate, pentru că la primăriile mici este un pic mai dificil. Totuși, la Năvodari, slavă Domnului, există această posi-bilitate. În plus, acești bani pot fi recuperați. Anul trecut, până în luna noiembrie, această situație s-a soluționat, iar primăriile care au oferit ajutoarele și indemnizațiile din bugetul local și-au primit practic banii înapoi. Eu îl înțeleg că e supărat pe Trezorerie că are banii aici, că îi mai blocăm conturi, dar vă spun, pe cuvântul meu, că nu plec cu niciun ban de-al lui Matei acasă. Asta-i mentalitatea mea de contabil, cum intră fondurile așa și ies. Plângere penală nu văd cui ar putea să-i facă, pentru că nu este nici vina mea, și nici a Trezoreriei", a declarat Laurențiu Mateizer.



Comentează știrea

traian
14 septembrie 2011
banii

In tara sant bani numai ca noi ii aruncam pe schimbat statui....,fintini ,etc,Primarul Berlinului in 2010 a oprit 32 de fintini arteziene sa economiseasca curent electric,dar ce noi santem nemti?Cel mai tare primar este cel de la PESTERA si primarita de la CUMPANA,DE DEPARTE ...

cunascator
14 septembrie 2011
Banii pentru persoanele cu handicap

bani pentrupersoanele cu handicap trebuie sa vina de la guvesn nu de la primarul Matei daca guvernantii il caroteaza este obligat sa se !pe el si pe navodaren : bai asta ce te semnezi cu Traian proasta p...a a fost la cu ru mati !

mihai
14 septembrie 2011
matei cumpara rechizite la scolari

Dupa ce a cheltuit banii primariei pentru a-si face publicitate Matei se vede in situatia de a se plange ca nu mai are bani. Asa ca persoanele handicapate ar trebui sa iasa in strada si sa-i ceara primarului sa le explice unde sunt banii primariei din taxele si impozitele navodarenilor.

Dany
15 septembrie 2011
pentru Mihai

Esti batut in cap sau Pd_ist daca nu ai stiut ca banii persoanelor cu handicap trebuie sa vina de la Guvern !nu vrei ca din impozitul de 300 lei platit de tine pe am ca taxe locale sa plateasca Primarul Matei si salariul lui Boc ? si tot ce incasxeaza statul accize , tva imp pe salarii , cota unica sa-i maTRASEASCA ministri vostri destepti ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9133 secunde