Concurs Primarul Nicolae Anghel nu crede în criză

624

Articole de la același autor

Primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, a mărturisit că nu crede în efectele negative ale actualei crize economice asupra administrației locale. "Criza economică nu va afecta administrația locală. Mă gândesc că poate doar în infrastructură să fim afectați. Mai precis, să nu fim blocați și să nu mai primim cofinanțarea proiectelor", a spus el. "E doar o sperietoare criza asta economică și sper să nu se regăsească la noi", a mai adăugat el.
Nicolae Anghel este hotărât să își continue proiectele începute și să le concretizeze pe cele pe care le-a prins deja în cadrul diferitelor programe naționale și europene.
"Cel mai mare proiect este cel de canalizare și drumuri. El ajunge la o valoare de 2.420.000 euro. Este vorba de realizarea sistemului de canalizare în Nisipari și asfaltarea drumurilor din Castelu (aproximativ 7 kilometri) și Nisipari (aproximativ 9 kilometri). L-am depus în decembrie, iar după cel mai pesimist scenariu, în luna mai trebuie să ne apucăm de investiție", a povestit Nicolae Anghel.
Tot în domeniul infrastructurii, el vrea să foreze cel de-al treilea puț de apă din Nisipari pentru a le asigura cetățenilor suplimentarea apei, proiect pe care intenționează să îl înceapă în luna februarie.
Mai mult, gospodarul șef a amintit o altă inițiativă a sa. "Am depus, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Locuinței, un proiect pentru revalorizarea canalului Nisipari. Este vorba de amenajarea a două poduri. Proiectul este unul mai vechi dar a fost întrerupt din motive politice, nu am avut susținere. Să vedem acum ce se va întâmpla", a explicat el.
Pe agenda administrativă, în domeniul învățământului, Nicolae Anghel a stabilit finalizarea a două obiective. "În primul rând, trebuie să terminăm cele zece săli de clasă și două laboratoare începute deja la Colegiul Dobrogea. Este un proiect derulat pe fonduri europene, având o valoare de 2.700.000 lei din care comuna trebuie să participe cu 10%, adică 270.000 lei. Apoi, trebuie să finalizăm cele cinci săli de clasă, pentru care s-a turnat deja fundația, la Școala cu clasele I-VIII din Castelu. În septembrie 2009, ele ar trebui să fie gata", a lămurit el. La aceste proiecte, se adaugă și grădinița pe care administrația Castelu și-a propus să o construiască în Nisipari. "Nu există o grădiniță aici și am înțeles că este nevoie să ridicăm una. Valoarea investiției se va ridica la 1.470.000 lei", a încheiat primarul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1686 secunde