Primarul și consilierii din Mangalia caută împăcarea

304
Ședința extraordinară de Consiliu Local de la Mangalia convocată pentru aseară a fost reprogramată pentru sâmbătă, la ora 13,00. Consilierul PD-L Paul Foleanu a declarat pentru Cuget Liber că ședința a fost reprogramată pentru a nu mai da curs la alte dispute pe această temă, decât cele existente până în prezent.
Potrivit lui Foleanu, cu doar o zi înainte de ședință, primarul Claudiu Tusac a trimis celor 14 consilieri care convocaseră întâlnirea în regim extraordinar de aseară, o adresă prin care își exprima punctul de vedere privind (ne)legalitatea proiectelor de hotărâri din convocator.
Un alt motiv invocat în solicitarea de amânare a ședinței a constat în nerespectarea termenului legal pentru convocarea unor astfel de întâlniri. Mai exact, ședințele extraordinare de consiliu se convoacă cu cel puțin trei zile înainte, iar consilierii de la Mangalia ar fi depus convocatorul la primărie cu doar două zile înainte.
Așa cum a declarat Foleanu, consilierii au depus ieri, din nou, convocatorul pentru ședința extraordinară, programată, de această dată, pentru sâmbătă. Ei au întocmit trei seturi de documentații, pe care ar fi trebuit să le depună deopotrivă la Centrul de Informare pentru Cetățeni, acolo unde, după cum susține Foleanu, este singurul loc unde se pot depune documente și unde se și primește număr de înregistrare, dar și la biroul juridic al Primăriei. Numai că, la primărie, Foleanu a întâmpinat greutăți… Consilierul pedelist a menționat că între el și Camelia Năftică, consilier juridic la primărie, s-a iscat o dispută care a degenerat într-un scandal pe holurile instituției. Foleanu a acuzat refuzul reprezentantului primăriei de a-i înregistra documentația aferentă pentru convocarea ședinței de consiliu de sâmbătă, motiv pentru care consilierul pedelist s-a și prezentat, ieri, potrivit propriilor declarații, la Parchet pentru a depune o plângere pentru abuz în serviciu.
În aceeași adresă pe care a trimis-o consilierilor marți seară, Tusac le sugera acestora să se întâlnească aseară, dar pentru o discuție amiabilă în urma căreia aleșii locali ar fi trebuit să se pună de acord asupra neînțelegerilor existente până acum între primar și consilierii locali.
În plus, edilul - șef le-a adus la cunoștință consilierilor că are de gând să convoace o ședință pentru data de 2 februarie 2009.
Motivul pentru care Tusac tot amână convocarea ședințelor aleșilor este, în opinia lui Foleanu, generarea dizolvării consiliului local.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7714 secunde