Primarul Tusac și aleșii mangalioți se înfruntă, din nou, în instanță pe 5 august

440
Tribunalul Constanța a stabilit ieri un nou termen de judecată în procesul de dizolvare a Consiliului Local Mangalia.
Potrivit consilierului PD-L, Paul Foleanu, reprezentanții Consiliului Local (CL) Mangalia și primarul Mihai Claudiu Tusac se vor întâlni, din nou, la Instanța de contencios administrativ și fiscal, pe 5 august.
Atunci, vor fi audiați martorii din partea Consiliului Local, Vasile Olan și Ioan Griguță. Totodată, părțile vor lua cunoștință de probele scrise depuse de către Consiliul Local. Foleanu a mai precizat că avocații aleșilor locali au depus ieri copii ale dosarelor de la toate ședințele Consiliului Local din luna ianuarie până în prezent, precum și copii ale tuturor Hotărârilor adoptate în această perioadă.
Democrat-liberalul a mai menționat că aleșii au formulat săptămâna trecută și plângeri la Ministerul Administrației și Internelor cu privire la "situația abuzivă, nelegală creată în Consiliul Local de către primar și secretarul instituției". La acestea, se adaugă și sesizările făcute către Comisia de Disciplină a Prefecturii privind activitatea aceluiași secretar care, susțin consilierii, nu și-a îndeplinit atribuțiile potrivit legii.
Tot săptămâna trecută, aleșii au depus o adresă la Agenția Națională a Funcționarilor Publici prin care au solicitat retragerea avizului dat secretarului Consiliului Local Mangalia.
Foleanu s-a declarat foarte încrezător în șansa Consiliului Local de a câștiga procesul. "Nu există nici un impediment în vederea soluționării procesului în favoarea noastră", a adăugat el. Pedelistul a mai spus că există foarte mari șanse ca procesul să se încheie pe 5 august, Consiliul urmând să funcționeze în continuare în formula inițială.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1565 secunde