Primarul Viorel Ionescu a atras fonduri pentru investiții la spitalul din Hârșova

2406
Primarul Viorel Ionescu a atras fonduri pentru investiții la spitalul din Hârșova - harsovaviorelionescu-1540300261.jpg
Primarul orașului Hârșova Viorel Ionescu a semnat, recent, contractul de finanțare pentru proiectul "Creșterea eficienței energetice a spitalului orășenesc Hârșova – Corp spital + Pavilion spital".

Potrivit reprezentanților administrației publice locale, scopul proiectului vizează creșterea performanței energetice a clădirii prin reducerea consumului anual de energie primară/secundară pentru încălzire, în condițiile asigurării și menținerii climatului termic interior.

Valoarea totală a proiectului este de 8.365.750,92 lei, valoarea eligibilă fiind de 7.423.578,36 lei. Din aceștia, 85% reprezintă contribuție FEDER (6.310.041,60 lei), 13 % este contribuție de la bugetul național (965.065,18 lei) și 2% este contribuția orașului Hârșova (148.471,58 lei). Valoarea neeligibilă este de 942.172,56 lei.

În privința lucrărilor de intervenții ce vor fi efectuate, proiectul vizează cele trei corpuri de clădire din cadrul spitalului și anume: corp spital plus pavilionul spitalului, corpul policlinicii și corpul centralei termice.

"La spital vor fi efectuate lucrări de izolare termică a părții opace a fațadelor prin placarea pereților exteriori, la partea superioară a acestora, precum și izolarea termică a planșeului peste ultimul nivel. De asemenea vor mai fi făcute lucrări de modernizare a instalațiilor termice, sanitare și de iluminat, reparații ale trotuarelor din jurul clădirii, reparații ale sistemului de colectare a apelor pluviale, burlane și jgheaburi. Totodată, se suplimentează sistemul de panouri solare existent alcătuit din 10 captatoare solare termice cu încă 24 de captatoare solare termice, pentru apa caldă de consum", a spus primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu.

În ceea ce privește policlinica, edilul a explicat că acest corp cuprins în proiect va beneficia de lucrări complexe. Astfel, se va realiza izolarea termică a părții opace a fațadelor prin placarea pereților exteriori, la partea superioară a acestora, izolarea termică a planșeului peste ultimul nivel, lucrări de modernizare a instalațiilor termice, sanitare și de iluminat. Totodată, se va înlocui tâmplăria exterioară existentă cu tâmplărie termoizolantă. În plus, trotuarele din jurul clădirii vor fi reparate. Reparații se vor mai face și la sistemul de colectare a apelor pluviale, burlane și jgheaburi. Conform proiectului, se va suplimenta sistemul de panouri solare existent alcătuit din trei captatoare solare termice cu încă șase captatoare solare termice, pentru apă caldă de consum. Și, în fine, cel de-al treilea corp cuprins în proiect vizează centrala termică unde se va izola termic planșeul peste ultimul nivel, se va înlocui tâmplăria exterioară existentă cu tâmplărie termoizolantă și se va izola termic partea opacă a fațadelor prin placarea pereților exteriori, la partea superioară a acestora. Proiectul mai vizează la acest capitol și montarea și instalarea centralei termice pe biomasa-peleți care are aport la încălzirea clădirii analizate.

În altă ordine de idei, investiții se vor face și în dotarea cu echipamente medicale a ambulatoriului Spitalului Orășenesc Hârșova. În acest sens, la sfârșitul lunii septembrie, Primăria Hârșova a lansat o licitație în valoare de 4.694.372,5 lei, fără TVA, adică un milion de euro, pentru care se așteaptă oferte până pe 16 noiembrie. Banii sunt alocați din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. Achiziția presupune două loturi: unul de echipamente medicale, în valoare de 4.381.538,4 lei pentru echipamente medicale și un al doilea pentru mobilier medical, în valoare de 312.834,1 lei. Durata de derulare a contractului este de opt luni de zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5726 secunde