Primarul Viorel Ionescu, de la Hârșova: „Orașul nostru continuă să se dezvolte”

Luni, 18 Ianuarie 2021, 08:45
389
Primarul oraşului Hârşova, Viorel Ionescu, a anunţat, zilele trecute, că localitatea pe care o reprezintă a mai obținut încă o finanțare nerambursabilă pentru un proiect din fonduri europene, cu o valoare de aproximativ 5,6 mil. euro cu TVA, respectiv 27.182.976,45 lei cu TVA, contribuția orașului Hârșova fiind de zero lei.

Este vorba de proiectul Consolidarea capacității de gestionare a Crizei COVID-19 la Spitalul Orășenesc Hârșova prin intermediul căruia se continuă dotarea și modernizarea compartimentului Secției de Terapie Intensivă și a altor secții vitale ale spitalului cu echipamente medicale moderne.

„Doresc să mulțumesc managerului de proiect, domnul doctor primar Gavrilă Alex și echipei de implementare alcătuită din reprezentanți ai Primăriei Hârșova și ai Spitalului Orășenesc Hârșova, care au contribuit la depunerea acestui proiect și care s-au implicat activ în continuarea dezvoltării orașului nostru pe linie de sănătate. Dincolo de aceste rezultate ale muncii celor cărora ne pasă de Hârșova și hârșoveni, vreau să îmi exprim regretul, cu această ocazie, față de imposibilitatea funcționării normale a Consiliului Local Hârșova, în condiții civilizate, de respect și responsabilitate. Nivelul discuțiilor în cadrul ședințelor de consiliu a devenit unul rușinos, pentru care eu, personal, îmi cer scuze față de cetățenii care sunt nevoiți să asiste la ieșirile nervoase și tensiunile generate de orgolii, frustrări și răzbunări personale. Le propun colegilor consilieri din Consiliul Local Hârșova să participe la o discuție informală, în care să găsim o soluție de conciliere, lăsând deoparte amenințările, încercările de intimidare, orgoliile personale ori dorința de a ne face rău unul altuia. Este o dovadă de maturitate, responsabilitate, dar în primul rând de respect față de cetățenii pe care avem obligația de a-i reprezenta. Toți suntem cetățeni ai acestui oraș, toți trebuie să îl iubim și să ne dorim dezvoltarea lui și acest lucru nu se poate realiza prin permanente manevre de boicot sau blocaj. Sper, stimați colegi consilieri, să aveți un moment de reflecție în care să vă gândiți la comunitatea hârșoveană, să analizați dacă rezultatul acestor acțiuni vă aduc o satisfacție mai presus de interesul hârșovenilor, de stabilirea și menținerea unor relații bazate pe respect și colaborare”, a declarat primarul Viorel Ionescu.Pagina a fost generata in 0.3956 secunde