Inginerul Anghel Saligny, în ochii specialiştilor din întreaga ţară

107
Inginerul Anghel Saligny, în ochii specialiştilor din întreaga ţară - salignysursastoreday-1610652832.jpg

Articole de la același autor

Cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, sărbătorită, în fiecare an, pe 15 ianuarie, Asociaţia pentru educaţie socio-emoţională „Combat Stress RO” şi Asociaţia „Psiterra” din Iaşi realizează, online, proiectul cultural „Valori şi modele naţionale în educaţia românească în lumina culturii - Opera lui Anghel Saligny”. Activitatea este realizată în parteneriat cu mai multe instituţii culturale din ţară. Din judeţul nostru, vor vorbi în cadrul acestui eveniment dr. Lavinia Dumitraşcu şi dr. Delia Cornea, de la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.

Proiectul se va desfăşura în perioada 15-31 ianuarie, printr-o serie de activităţi care vor lega tematic şapte oraşe din ţară - Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Cernavodă, Galaţi, Brăila şi Târgu Ocna, locuri în care marele inginer şi inventator român a realizat cele mai reprezentative construcţii cu valoare de patrimoniu.

Obiectivul proiectului este acela de a promova valorile româneşti în societatea noastră şi, în mod special, în educaţia generaţiilor tinere, cu scopul de a menţine în memoria socială imaginea marilor personalităţi care au contribuit la construirea României Moderne şi a civilizaţiei sub semnul istoriei, credinţei, tradiţiilor, valorilor şi modelelor culturale româneşti. În plus, în cursul zilei de astăzi, 15 ianuarie, la Biblioteca Academiei Române, va fi vernisată o expoziţie foto-documentară itinerantă şi organizat un webinar dedicat realizărilor marelui inginer şi inventator român Anghel Saligny.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3452 secunde