O elevă şi o profesoară, premiate în proiectul regional „Recuperarea clasicilor”

342

Articole de la același autor

Literatura merge mai departe, chiar şi în pandemie. O elevă din Constanţa, de la Liceul Internaţional de Informatică, împreună cu profesorul coordonator, a obţinut un premiu important, în cadrul proiectului regional „Recuperarea clasicilor”.

Din dorinţa de a aduce ceva nou în palmaresul ei, Monica Mirea, elevă în clasa a XII-a C a participat, zilele trecute, la un proiect educativ cu multiperspectivitate, transpunând informaţiile teoretice învăţate, în practică. Originalitatea lucrării sale, intitulată „Eugen Barbu, cu mască şi fără mască…”, i-a adus un premiu extraordinar, atât elevei, cât şi coordonatorului său, profesorul de limba şi literatura română, Alina Mihalache. Aceasta din urmă a primit diploma pentru coordonarea elevilor în domeniul cultural – istoric.

„Participarea mea la ediţia a patra a proiectului regional «Recuperarea clasicilor» a venit din dorinţa de a ieşi din zona de confort. Mi-a atras atenţia faptul că fiecare ediţie a simpozionului este dedicată unui autor din literatura română care nu face parte din lista «autorilor canonici», dar care a îmbogăţit tezaurul literaturii naţionale”, povesteşte Monica Mirea.

Prof. Alina Mihalache nu este la primul premiu de recunoaştere a implicării şi pregătirii de performanţă a elevilor, aceasta regăsindu-se în spatele multor olimpici naţionali la limba şi literatura română, în ultimii ani. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.606 secunde