Muzeul de Artă Populară Constanţa va fi promovat în Turcia

509
Muzeul de Artă Populară Constanţa va fi promovat în Turcia - muzeuldeartapopulara7-1605206426.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Artă Populară Constanţa, alături de alte muzee din ţară va fi promovat, în perioada 12 noiembrie- 15 decembrie, într-o serie de materiale video traduse şi subtitrate în limba turcă, în cadrul proiectului „Patrimoniul etnografic românesc prezentat la Istanbul”. Instituţia de cultură de la malul mării se va afla pe aceeaşi listă cu Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti, Muzeul de Etnografie Braşov, Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj, Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale „Astra” din Sibiu, Muzeul Judeţean Gorj „Al. Ştefulescu” din Târgu Jiu, Muzeul Judeţean „Aurelian Sacerdoţeanu” din Râmnicu Vâlcea, Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara, Muzeul Etnografic al Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Bucovinei din Suceava şi Muzeul „Arta Lemnului” din Câmpulung Moldovenesc.

Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul va prezenta, în intervalul menţionat, pe pagina sa de Facebook, precum şi pe canalul Youtube, cele mai reprezentative muzee de etnografie din România.

Cu această ocazie, vor fi prezentate atât istoricul muzeal, cât şi obiecte de artă populară, realizate manual şi aparţinând patrimoniului muzeelor implicate în proiect. Proiectul are ca scop punerea în valoare a bogăţiei şi a frumuseţii meşteşugurilor populare tradiţionale. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4424 secunde