Evenimente culturale în cinstea Zilei Dobrogei

152

Articole de la același autor

Centrul Judeţean „Teodor Burada” organizează în perioada 14-23 noiembrie, o serie de evenimente, online, cu scopul de a promova valorile culturii tradiţionale ale regiunii. Astfel, sâmbătă, 14 noiembrie, va avea loc lansarea pe Facebook, a piesei „Rapsodia dobrogeană”, realizată de maestrul Cristian Obrejan şi interpretată de Ansamblul Folcloric „Izvoare Dobrogene”. Duminică, pe 15 noiembrie, tot prin intermediul internetului va fi prezentată ediţia specială a revistei „Datina- Sub semnul unirii. Dobrogea”, urmând ca pe 16 noiembrie să fie publicată lucrarea „O călătorie în Dobrogea”, scrisă de Teodor Burada şi considerată prima antologie a regiunii.

Pe 19 noiembrie, constănţenii au ocazia de a lua parte la spectacolul „Suita de Dobrogea”, cu dansuri caracteristice regiunii, iar pe 20 noiembrie să admire un colaj despre Dobrogea, intitulat „Dobrogea în 142 de ipostaze”. În data de 22 noiembrie, sunteţi invitaţi, cu mic, cu mare la prezentarea videoclipului „Dobrogea, cărţi de referinţă”, cu prezentarea ediţiilor anastatice ale volumelor publicate de către Centrul „Burada”.

De asemenea, în intervalul 14-23 noiembrie vor fi prezentate diferite legende ale Dobrogei, de către Cristian Cealera şi Dan Cojocaru. Totodată, tomitanii sunt ispitiţi cu expoziţia de pictură, fotografie şi grafică „Dobrogea, pământ şi culoare”, dar şi cu colajul video „Evantai folcloric dobrogean”, care va conţine piese din folclorul dobrogean, interpretate de elevii claselor de canto, muzică populară, orgă şi acordeon. De asemenea, în data de 21 noiembrie va fi publicată pe reţelele de socializare, poezia „Voinicel din Dobrogea”, în interpretarea elevei Irina Butanche. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4298 secunde