Weekend bogat în evenimente culturale. Unde puteți merge

338

Articole de la același autor

În următoarele două zile veți avea parte de mult soare, muzică bună și spectacole, pentru toate gusturile. Deci, întru-un cuvânt, distracție, de cea mai bună calitate.

În cadrul stagiunii estivale "Be Safe" veți avea ocazia sâmbătă, 8 august, de la ora 21.30, să urmăriți "Jocul dragostei și al întâmplării". Unde? Pe scena Teatrului de Vară Soveja. Piesa la care facem referire este, de fapt, o comedie de Pierre de Marivaux, pusă în scenă de artiștii Teatrului Național "Vasile Alecsandri" din Iași. Renumitul dramaturg creează un nou gen de comedie, de data aceasta, comedia psihologică, a cărei temă exclusivă este iubirea care trece pe primul plan, devenind obiectul unor analize minuțioase, subtile, cu un rafinament aparte. Scenografia este semnată de Alina Dincă-Pușcașu. Din distribuție fac parte: Livia Iorga, Mălina Lazăr, Daniel Busuioc, Horia Veriveș, Dumitru Georgescu, Radu Homiceanu, Ion Ursulescu.

Duminică seară, în schimb, de la aceeași oră și în aceeași locație, sunteți invitați la "Astă seară cântă Leonard - Gală de Operetă". Soliștii Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" din Galați vor interpreta pagini celebre din lumea operetistică internațională, iar baletul va dinamiza scena. Spectacolul cuprinde arii și duete din operetele "Voievodul țiganilor" și "Liliacul" de Johann Strauss-fiul, "Contesa Maritza" și "Silvia" de Emmerich Kálmán, "Țara surâsului" și "Văduva veselă" de Franz Lehár, precum și canțonete celebre interpretate într-un trio de tenori. Sub bagheta dirijorului Cristian Sandu vor evolua soliștii: Ana Băcanu, Andreea Blidariu, Adelina Diaconu, Adrian Mărginean, Florin Bobei, Valentin Vasopol. Regia spectacolului îi aparține lui Adrian Mărginean, iar coregrafia, Gabrielei Gegea. Tot în cadrul stagiunii "Be Safe" puteți lua parte, sâmbătă, 8 august, la o seară de folclor, de data aceasta, în Parcul Arheologic.

Muzică pe Faleza Cazinoului din Constanța

Centrul Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada" vă invită să luați parte la un regal al cântecului, dansului și portului popular românesc. Vor susține momente solistice artiștii Petrică Mâțu Stoian, Nicoleta Rădinciuc, Andrei Girel și Elena Plătică, în acompaniamentul orchestrei Ansamblului Folcloric "Izvoare Dobrogene", condusă de maestrul Cristian Obrejan. Cei cărora le place muzica de acest gen pot urmări duminică, 9 august, de la ora 20.30, tot în Parcul Arheologic, spectacolul "Ziua Multietnicității Dobrogene". Acesta face parte din categoria proiectelor cultural- artistice, inițiate de Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada".

Vor participa ansamblurile: "Fiii Dobrogei", Ansamblul "Elpis" al Comunității Elene, Ansamblul "Armonia", Ansamblu "Kaytarma" etc. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Ediția 2020 a "Sunset Sea-mphony" continuă să ofere publicului, și în acest week-end, cel mai bogat repertoriu de până acum - 75 de piese românești și străine cunoscute și apreciate de publicul larg, din genuri muzicale diferite, interpretate live de orchestra simfonică Bigg Dimm a’Band a Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca. În acest an, concertele se desfășoară în două locații: primul în Parcul Arheologic, între orele 19.00 și 20.00, iar cel de-al doilea în spațiul deja consacrat, la grupul statuar "Pescarii" de pe faleza Cazinoului (între orele 21.00 și 22.00.

Dacă vă era dor de un film bun, atunci ar trebui să vedeți unul. Caravana "Filme în aer liber" se va desfășura până la data de 16 august, în Parcul Tăbăcărie, la intrarea de la Hotel Zodiac. Pe lângă proiecțiile de film, evenimentul cuprinde și o serie de alte activități

În ceea ce privește proiecțiile de film, acestea încep la ora 21.30, iar intrarea este liberă. Filmul "Moulin Rouge", în regia lui Baz Luhrmann, cu Ewan McGregor și Nicole Kidman, va fi prezentat publicului sâmbătă, 8 august iar musical-ul "Mary Poppins", în regia lui Robert Stevenson, cu Julie Andrews, Dick Van Dyke, va încheia prima săptămână de proiecții.  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1392 secunde