Care este programul IPS Teodosie în ziua Schimbării la Față a Domnului

228
Care este programul IPS Teodosie în ziua Schimbării la Față a Domnului - schimbarealafata2-1596641212.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, 6 august, Biserica Ortodoxă prăznuiește Schimbarea la Față a Domnului, prilej cu care IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârși, de la ora 8.30, Sfânta Liturghie, în tinda bisericii parohiei "Sf. Mina" din Parcul Tăbăcărie. Cu această ocazie, credincioșii vor putea cinsti moaștele Sfântului Mucenic Mina, icoana Maicii Domnului "Ocrotire supremă" și icoana Maica Domnului "Bucurie neașteptată", adusă din Ucraina, în urma donației unei familii de români.

De precizat că așezământul de cult are al doilea hram Schimbarea la Față. Tot în cursul zilei de astăzi, dar de la ora 23.00, ierarhul Tomisului va oficia Acatistul Maicii Domnului și Acatistul Sfintei Teodora de la Sihla, la Catedrala Arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța.

Pentru credincioși, Schimbarea la Față a Domnului este praznicul care amintește de evenimentul biblic când Mântuitorul Și-a schimbat în mod minunat înfățișarea, arătându-Și chipul dumnezeiesc, pe muntele Taborului, în prezența a trei dintre ucenicii Săi: Petru, Ioan și Iacov. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 03 Iulie 2020
Stire din Social : Hram la mănăstirea Capidava
Pagina a fost generata in 1.4988 secunde