Marea Neagră, sărbătorită de elevii Şcolii „Lucian Grigorescu” din Medgidia

221
Marea Neagră, sărbătorită de elevii Şcolii „Lucian Grigorescu” din Medgidia - mareaneagrasarbatorita-1604602019.jpg

Articole de la același autor

Elevii Şcolii Gimnaziale “Lucian Grigorescu” din Medgidia au sărbătorit, săptămâna aceasta, Ziua Internaţională a Mării Negre. În cadrul evenimentului intitulat „Marea – în cuvinte şi culori”, elevii clasei a V-a C, coordonaţi de prof. Laura Viorela Munteanu, au realizat creaţii literare şi plastice dedicate Mării Negre. Activitatea s-a desfăşurat în cadrul proiectului Erasmus + pe care unitatea de învăţământ îl coordonează şi în care are ca parteneri instituţiile ICS Francesco Riso din Isola delle Femine, Palermo, Italia, Escola Gabriel Castella i Raich din Igualada, Spania, şi Agrupamento de Escolas de Vale de Ovil din Baiao, Portugalia.

„Pe parcursul a doi ani de implementare, elevii din şcolile partenere au fost antrenaţi în derularea unor activităţi de documentare printr-o abordare tematică interdisciplinară, urmărindu-şi formarea unor activităţi de documentare printr-o abordare tematică interdisciplinară, urmărindu-se formarea unui comportament ecologic, social, civic şi creşterea gradului de conştientizare faţă de problemele mediului marin. Considerăm că implicarea copiilor, originalitatea şi creativitatea lor au reprezentat modalităţi de a atrage atenţia factorilor responsabili cu privire la gravele probleme cu care se confruntă zonele costiere”, explică prof. Emilia Ciocan, coordonatorul proiectului.

Potrivit acesteia, s-a acordat o atenţie deosebită implicării în activităţile proiectului a copiilor cu probleme sociale, dar şi a celor cu dizabilităţi. O notă în plus de atractivitate a fost asigurată de activităţile care au avut ca principal obiectiv stimularea motivaţiei pentru exploatarea valorilor naturale ale mării din perspectivă cultural-artistică. „Relevanţa modului în care elevii au perceput rolul pe care şi-l pot asuma cu privire la protecţia mediului marin, se va regăsi în scenariul unei piese de teatru scrisă şi interpretată de elevii din cele patru ţări participante la nivelul fiecărei şcoli şi la reuniunea finală de proiect, care va fi organizată de către partenerul din Italia, în luna februarie 2021”, precizează directorul Şcolii „Lucian Grigorescu”, prof. Simona Dănilă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9686 secunde