Copiii, încurajaţi să facă sport! Meci special dedicat adolescenţilor amendaţi de poliţişti

95
Copiii, încurajaţi să facă sport! Meci special dedicat adolescenţilor amendaţi de poliţişti - unmeci-1602596910.jpg

Articole de la același autor

Proiectul FC Farul Constanţa prin care se doreşte promovarea fotbalul, în mod special, și a sportului, în general, printre copiii și adolescenții constănțeni a bifat luni, 12 octombrie, un moment special.

Pe stadionul din strada Primăverii s-a desfăşurat un meci între o formaţie alcătuită din adolescenții amendați în urmă cu două săptămâni de către forțele de ordine doar pentru că făceau sport în curtea unei școli din Constanța și o echipă alcătuită din foşti jucători ai Farului, oficiali, antrenori din cadrul Centrului de Copii și Juniori, membrii staff-ului tehnic şi administrativ.

„În primul rând, ne-am distrat. Ne-am bucurat să-i avem pe acești adolescenți minunați alături de noi. Cred că s-au distrat și ei. Ne-am reamintit fotbalul din copilărie și, de altfel, acesta a și fost scopul acțiunii: să redescoperim plăcerea de a juca în fața blocului, în curtea școlii, pentru că baza sportului de performanță este, practic, ce se joacă pe stradă. Chiar anul trecut am încercat să ducem acest spirit și în școlile generale, ne-am deplasat acolo cu jucătorii de la echipa mare și cu antrenorii din cadrul Centrului de Copii și Juniori tocmai pentru a încuraja acești copii să facă sport pentru sănătatea lor. Astăzi a fost și un prilej să ne reunim toți, pentru că nu ne-am văzut foarte mult împreună din cauza noilor reguli. Ne-am întâlnit și cu antrenorii de la Centrul de Copii și Juniori, ne-am amintit de vremurile când jucam împreună. I-am invitat pe copii pentru că am citit în presă ce li s-a întâmplat. Au fost practic luați din curtea școlii, unde făceau sport. Considerăm că toți copiii au dreptul să facă sport, în primul rând. Așa cum ei sunt copiii orașului, sunt ai noștri, așa și Farul este echipa Constanței și sunt bineveniți oricând la noi în curte. Să facă sport și să fie sănătoși”, a declarat managerul FC Farul, Tiberiu Curt.

Printre foştii fotbalişti cunoscuţi care au luat parte la acest meci s-au aflat nume precum Ciprian Marica, Ianis Zicu, George Galamaz, Dorel Zaharia, Cosmin Paşcovici, dar şi alţii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6391 secunde