Înotătorii constănţeni, la o ediţie specială a Naţionalelor de copii

247
Înotătorii constănţeni, la o ediţie specială a Naţionalelor de copii - inotatorii-1602263323.jpg

Articole de la același autor

La sfârşitul acestei săptămâni, la Complexul Naţional Sportiv „Lia Manoliu” din Bucureşti, se desfăşoară întrecerile Campionatului Naţional de nataţie pentru copii, 10-11 ani, bazin în aer liber.

Constanţa este reprezentată de o delegaţie alcătuită din mici înotători de la Palatul Copiilor şi Atena Sport Club.

„Am sosit astăzi (n.r. - vineri) în Bucureşti, ne-a întâmpinat ploaia, este o vreme destul de răcoroasă.

Faţă de ediţiile precedente, ediţia de anul acesta este una cu totul specială, marcată bineînţeles de pandemia Covid-19. Astfel, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, Federaţia Română de Nataţie a luat o serie de măsuri, astfel încât sportivii, antrenorii şi toţi cei implicaţi în organizarea competiţiei să fie în siguranţă.

Pentru prima oară în istoria nataţiei româneşti, în fiecare reuniune vor înota doar copiii din acelaşi an de naştere. S-au eliminat şi baremele, accentul se pune de data aceasta mai mult pe participare şi mai puţin pe medalii.

De asemenea, s-au implementat o serie de reguli, precum cea conform căreia, în jurul bazinului, au voie să stea maximum 50 de persoane. Toată lumea respectă aceste reguli, chiar dacă, din punctul nostru de vedere, al specialiştilor în nataţie, bazinul tratat cu clor este ultimul loc de unde s-ar putea lua noul coronavirus.

Dar, aşa cum spuneam, respectăm regulile şi suntem prezenţi la Naţionale. Un campionat care ar fi trebuit să se desfăşoare în vară, dar a fost amânat”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, profesorul Octavian Tileagă, antrenor în cadrul Palatului Copiilor Constanţa.

Palatul Copiilor va fi reprezentat la Naţionale de doi mici înotători: Matei Silivestru şi Albert Bârsan, ambii în vârstă de 11 ani. Ei vor intra, sâmbătă, 10 octombrie, în competiţie, fiind înscrişi în toate cele patru probe: 100 m spate, 100 m bras, 100 liber şi 50 m fluture.

XXX

Pentru „delfini”, urmează, luna aceasta, o altă competiţie importantă: Campionatul Naţional de cadeţi (12-14 ani), care se va derula între 15 şi 18 octombrie, tot în Complexul Sportiv Naţional „Lia Manoliu” din Bucureşti. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7112 secunde