Prin modificarea statutului PSD s-ar putea reînființa funcția de președinte executiv

1600
Reînființarea funcției de președinte executiv, majorarea numărului de vicepreședinți la 19 și alegerea structurii de conducere centrală pe baza unui vot în bloc pentru candidații la președinția PSD sunt principalele modificări care vor fi supuse dezbaterii în partid, se arată pe Mediafax.
Printre propunerile de modificare a statutului PSD se regăsește cea privind reînființarea funcției de președinte executiv, funcție care a fost desființată la congresul din decembrie 2006, după ce fusese deținută de Adrian Năstase. O propunere alternativă este înființarea funcției de prim-vicepreședinte, aceasta fiind susținută de Mircea Geoană.
Ca implicații în ceea ce privește poziționarea principalelor filiale ale partidului și ale actualilor vicepreședinți, una din cele mai importante propuneri de modificare a statului este ca funcțiile de conducere la nivel național să fie alese în bloc, ca echipă propusă de candidatul ales președinte.
Potrivit Mediafax, în situația în care o astfel de propunere va fi acceptată de Consiliul Național și, în virtutea semnalului dat de Consiliu, votată la congres, fiecare dintre candidații la președinția PSD va trebui să supună votului, pe lângă un program politic, o echipă întreagă de conducere, cu președinte executiv (sau prim-vicepreședinte, după caz), secretar general și vicepreședinți. Varianta votării unei conduceri în bloc nu este, însă, acceptată de toți liderii importanți ai partidului, o parte a acestora dorind păstrarea actualelor prevederi statutare, prin care competiția pentru toate funcțiile de conducere este deschisă, competitorii candidând separat pe fiecare funcție.
Principalele propuneri de modificare a statutului PSD, centralizate de comisia coordonată de Liviu Dragnea, vor fi supuse dezbaterii Consiliului Național, care va avea loc în 4 februarie, decizia finală urmând să fie luată la Congresul extraordinar din 20 februarie, se mai arată pe Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3383 secunde