Prințul Paul, recunoscut drept membru al familiei regale. Casa Regală: Această decizie nu creează niciun drept dinastic

941
5
Prințul Paul, recunoscut drept membru al familiei regale. Casa Regală: Această decizie nu creează niciun drept dinastic - paulmain-1329303071.jpg
Înalta Curte de Casație și Justiție a dat câștig de cauză prințului Paul de România, respingând recursul Regelui Mihai I față de la recunoașterea unor hotărâri străine pe teritoriul României cu privire la admiterea dreptului de filiație al lui Carol Mircea, tatăl prințului Paul.

Acest proces de recunoaștere a filiației legitime a prințului Carol Mircea față de Carol al II-lea, cu toate drepturile ce decurg din aceasta a durat în România 21 de ani.

Căsătoria Regelui Carol al II-lea cu Ioana Valentina Lambrino nu a fost recunoscută de către Casa Regală, dar nici nu a fost anulată de către Biserica Ortodoxă. Fiul lor, Carol Mircea, a înaintat, în 1955, Tribunalului din Lisabona o cerere în care solicita să fie recunoscut ca fiu legitim al Regelui Carol al II-lea. Ulterior, Tribunalul de Mare Instanță din Paris a recunoscut autoritatea de lucru judecat a sentinței Tribunalului din Lisabona, stabilind că Prințul Carol Mircea de Hohenzollern este fiul legitim al lui Carol al II-lea, iar ca atare devine succesorul cu drepturi depline al defunctului Rege.

La 13 octombrie 1995, Tribunalul Teleorman a admis cererea de recunoaștere a sentinței portugheze, fapt ce a permis reprezentanților lui Lambrino să ceară anularea acestui nume și înlocuirea sa cu titulatura Hohenzollern de România.

În 1 aprilie 1999, Paul Lambrino, fiul lui Carol al II-lea și al Ioanei Valentina de Lambrino (cunoscută sub numele de Zizi Lambrino), a fost recunoscut ca succesor al familiei regale române de către Curtea de Apel București.

Avocatul Teodor Rus, apărătorul Prințului Carol Mircea și al fiului acestuia, susținea în 1999 că preocuparea acestora de a se pronunța o sentință dreaptă, nu este legată câtuși de puțin de pretenții dinastice sau de intenția de a prelua bunuri aparținând Casei Regale, ci sînt animați exclusiv de intenția de a se restabili un adevăr istoric.

În 19 februarie 2002, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis rejudecarea acestui proces, după ce avocatul Regelui Mihai I a susținut, în fața instanței supreme române, că Tribunalul din Lisabona a greșit când a stabilit filiația legitimă a Prințului Carol Mircea față de Carol al ll-lea, cu toate drepturile ce decurg din aceasta.

Casa Regală: Decizia ICCJ nu creează drept dinastic și nu stabilește apartenența la Familia Regală

Biroul de presă al Regelui Mihai a transmis, marți, un comunicat referitor la decizia pronunțată marți de către Înalta Curte de Casație și Justiție - secția civilă, referitoare la cererea adresată Curții de recunoaștere a hotărârii de la Lisabona asupra descendenței lui Mircea Grigore Lambrino din Regele Carol al II-lea.

"Această decizie nu creează niciun drept dinastic și nici nu stabilește apartenența persoanei sus-numite, astăzi decedată, la Familia Regală. Aceasta este valabil și pentru descendenții săi, indiferent cine ar fi aceștia. În poziția sa de Șef al Familiei Regale a României, Majestatea Sa Regele Mihai I este singurul care se poate pronunța asupra chestiunilor dinastice ", declară Casa Regală.

În comunicat se arată că, potrivit prevederilor "Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României", membrii Familiei Regale sunt: Regele Mihai I al României, Regina Ana a României, Principesa Moștenitoare Margareta a României, Principele Radu al României, Principesa Elena a României, Principesa Irina a României, Principesa Sofia a României, Principesa Maria a României, Principele Nicolae al României.

"Nici Majestatea Sa Regele Mihai I al României, și nici foștii Șefi ai Familiei Regale a României - Regele Ferdinand I și Regele Carol al II-lea - nu au recunoscut sau acordat vreodată vreun titlu lui Mircea Grigore Lambrino sau descendenților săi. Folosirea, în orice context, public sau privat, a titlului de Principe al României, sau a apelativului Alteță Regală rămâne prerogativa exclusivă a membrilor Familiei Regale arătați mai sus", se mai arată în comunicat.

Comentează știrea

sever
15 februarie 2012
Casa Regala a Romaniei

Tatal "printului" Paul, Mircea, este nascut dintr-o casatorie nerecunoscuta in Romania intre regele carol si o aventuriera,zizi lambrino(in franceza,zizi=puta).Aceasta Lambrino neavand nimic cu tronul Romaniei nu poate da nastere unui succesor la tron ci a unui batard,copil din flori.Regina , mama, lui Mihai era in viata si Regina cu toate drepturile.Dupa ce Carol si-a topit intreaga avere la Lisabona cu aceasta dama,s-a intors in tara, l-a indepartat pe fiul lui legitim,Mihai, de la tron pentru asi reface averea si a repleca cu buzunarele pline din nou;Acest Mircea,frate vitreg la Regelui Mihai 1,a dat nastere lui asa zisul "print" Paul.Deci ce are fiul unui copil din flori cu succesiunea fireasca si apartenenta la casa regala?Imaginativa Regina Angliei sa aiba o aventura si un batard nascut inaintea lui Charls?Ce drept ar avea acesta in familia regala?Paul a castigat procesul la Lisabona pentruca bunicul lui a lasat o avere acolo,la Paris ptca era vremea comunista la noi si acum in Romania pt incompetenta judecatorilor in astfel de situatii.Asa ca Dl;Paul cu familia ar fi indicat sa-si faca bocceaua si sa plece de unde a venit,iar noi sa avem respectul cuvenit fata de Rege si Casa Regala.

acelasi
15 februarie 2012
capitolul2

Rusine Presedintelui Basescu caruia a putut sa-i baseasca mintea de matelot sa se prezinte la botezul fiului acestui uzurpator paul, zis "print"

Dacian
15 februarie 2012
Print

Bravo tie pentru recunostere. Acu o as ceri treen utile ai ceaseless de la stat

Acta
15 februarie 2012
Rege

Hai monarhia

Rege
15 februarie 2012
Rege

Avem in rege sa be basescu pe el!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 15 Februarie 2012
Stire din Politică-Administrație : A demisionat primarul din Cluj
Pagina a fost generata in 1.3884 secunde