Prioritățile comunei Saligny: biserica de lemn din satul Făclia și extinderea primăriei

300
1

Articole de la același autor

Comunicarea bună dintre aleșii locali și, implicit, angajații Primăriei Saligny a dus la realizarea mai multor proiecte în interesul cetățenilor din comună, dar și din cele două sate care aparțin de localitatea Saligny, respectiv, satele Făclia și Ștefan cel Mare.

Așa se face că, la ultima ședință a Consiliului Local, primarul comunei Saligny, Ion Beiu, și aleșii locali au dezbătut mai multe proiecte de interes local, printre acestea fiind și cel care privește aprobarea hotărârii privind rectificarea bugetului local de venituri și cheltuieli pentru investițiile pe luna trecută.

Un alt proiect aflat pe ordine de zi se referă la vânzarea prin negociere directă a terenului în suprafață de 718 mp, situat în comuna Saligny, satul Ștefan cel Mare, nr. cadastral 101.736. De asemenea, în cadrul ședinței, aleșii locali au dezbătut și aprobat proiectul de hotărâre privind planul de ocupare a funcțiilor publice din cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Saligny.

Totodată, aleșii locali au discutat și despre obiectivul de investiție ce vizează construirea unei case mortuare în comuna Saligny.

Primarul Ion Beiu spune că investiția este necesară deoarece o asemenea construcție este cerută de normele Uniunii Europene.

Pe de altă parte, viceprimarul comunei Saligny, Nicolae Țeleneanu, spune că o altă casă mortuară se va amenaja și în satul Făclia.

"În satul Făclia se află în construcție o biserică deosebit de frumoasă. Este vorba despre biserica de lemn ce poartă hramul Adormirea Maicii Domnului și pentru a cărei construcție s-au alocat aproximativ 700.000 de lei. În mod normal, biserica ar fi trebuit să fie gata, dar s-a întârziat. Banii sunt în cont, au fost prevăzuți pentru această lucrare. La biserică se fac ultimele finisaje, la interior. Oricum, noi avem încrederea că, până la sfârșitul anului, toate lucrările vor fi gata. După finalizarea construcției, în funcție de resursele bănești avute la dispoziție, vor fi achiziționate și scaunele și alte obiecte de cult bisericesc. La subsol va fi amenajată și o casă mortuară", a explicat viceprimarul comunei Saligny, Nicolae Țeleneanu.

Pe de altă parte, el a mai precizat că, în momentul de față, una dintre prioritățile administrației publice locale o mai reprezintă și extinderea sediului primăriei, lucrări care sunt în plină desfășurare.

"În clădirea Primăriei nu există suficient spațiu pentru ședințele de consiliu. Imobilul este vechi, din anii ’60, și este subdimensionat. Avem doar trei camere, iar angajatele stau înghesuite în birou. Actualul spațiu este mult prea mic pentru necesitățile noastre, astfel că s-a luat de comun acord decizia ca sediul să fie extins cu încă patru săli și cu grupuri sanitare. După cum vedeți, se lucrează intens și sperăm ca la anul construcția să fie gata", a mai spus viceprimarul Nicolae Țeleneanu. El a adăugat că investiția se ridică la aproximativ 500.000 de lei și va fi suportată din fonduri comunitare, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. 

Comentează știrea

Cosmin
11 august 2015
Selectam dezvoltatori pentru piata globala.

-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 Octombrie 2011
Stire din Social : Satul Saligny  nu are, astăzi, apă
Pagina a fost generata in 0.6243 secunde