Probleme în Coaliție! Consilierii locali USR-PLUS refuză să participe la şedinţa Consiliului Local Constanța

2682
Probleme în Coaliție! Consilierii locali USR-PLUS refuză să participe la şedinţa Consiliului Local Constanța - usrplusechipaconsilierilocali-1622200758.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali constănţeni ai USR- PLUS au anunţat, în urmă cu puţin timp, că nu vor participa la şedinţa de consiliu local convocată vineri, 28 mai.

„Pentru o guvernare locală coerentă care să ducă la dezvoltarea economică atât de necesară orașului este nevoie de o susținere politică conformă cu votul exprimat de constănțeni la alegerile din septembrie 2020. În acest sens, am încheiat un acord de colaborare cu PNL, am dezbătut diverse situații, am agreat anumite soluții și, nu în ultimul rând, ne-am exprimat principii de la care nu suntem dispuși să ne abatem.

La șapte luni de la preluarea mandatelor, constatăm că cele menționate mai sus sunt încălcate în mod constant și tot mai des, în detrimentul tratării cu respect a partenerului de guvernare locală USR PLUS.


În consecință, ca ultim resort al invitației la dialog, colaborare si respect reale, consilierii locali USR PLUS nu vor participa la ședința Consiliului Local de azi, 28 mai 2021. Este o modalitate prin care înțelegem să cerem partenerilor noștri din PNL să nu uite ceea ce am promis că vom realiza împreună pentru constănțeni:


1.Transparență 
Programul politic propune ca în primele 6 luni Primăria Constanța să regândească procedurile de lucru din primărie pentru a fi în marea lor majoritate electronice, disponibile și online, și la ghiseu. Din păcate, în aceste 6 luni nu s-a schimbat nimic. Avem aceleași proceduri greoaie, hârtii plimbate și aparatură învechită. 


2. Audit extern 
Ne-am asumat în campanie realizarea unui audit extern al departamentelor din primărie, dar s-a optat pentru ideea unei evaluari interne, iar persoane care nu mai aveau ce căuta în Primăria Constanța sunt acum oameni de bază ai actualei administrații.
 
3. Colaborare 
Pentru a avea o coaliție funcțională trebuie să respectăm regulile și atribuțiile care au fost stabilite la început mandatului. Am ajuns acum în situația în care atribuțiile viceprimarului USR PLUS sunt exercitate de diferiți funcționari și diferite persoane din anturajul primarului Constanței, iar acestă dezordine face anevoioasă urmărirea implementării proiectelor, împlinirea obiectivelor asumate. 


4. Predictibilitate
 Avem nevoie de o administrație predictibilă, în dialog constant cu cetățenii. S-au luat o serie de decizii în această perioadă care nu s-au dovedit a fi cele mai bune, fără studii care să demonstreze eficiența sau necesitatea implementării lor. Spre exemplu, instituirea unui număr foarte mare de sensuri unice care au contribuit la aglomerarea traficului din Constanța. 


5. Urbanism pentru oameni 
Cazul de la "Lupoaică" este elocvent. Am promis în campania electorală că vom face tot ce stă în puterile noastre pentru a opri construcția din aceasta zonă. Consilierii USR PLUS au depus un proiect de expropriere a întregii zone, dar acesta este blocat la nivelul aparatului birocratic al primarului. 


6. Servicii publice la prețuri decente
Orașul verde promis în campanie s-a tranformat într-o junglă urbană la propriu, asta deoarece, în momentul actual, nu există o firmă care să se ocupe de spațiile verzi. Nu putem să lăsăm spațiile verzi neîngrijite. Au fost 7 luni în care primăria putea rezolva

problema întreținerii spațiilor verzi prin renegocierea contractului cu firma care se ocupa până la acel moment de acest lucru, timp în care s-ar fi inițiat noi licitații.


7. Dialogul cu cetățenii

Acesta nu ar trebui realizat prin intermediul unor funcționari, de la volanul mașinii sau prin intermediul unei asociații. În primărie trebuie respectate atribuțiile care îi revin fiecăruia. De aceea, comunicarea publică trebuie lăsată în seama primarului, a

viceprimarilor și a departamentului de comunicare.


8.Guvernare fără PSD

Am transmis constănțenilor mesajul clar că trimitem PSD la groapa de gunoi a politicii din România, dar cum poți face asta când din echipa ta fac parte apropiați de-ai lui Nicușor Constantinescu, Liviu Dragnea, Decebal Făgădău și Radu Mazăre?


9. Concursuri corecte pentru funcțiile publice

Primăria Constanța, până la acest moment, a mimat această idee. S-a adoptat procedura transferului între instituții, fără a scoate la concurs posturi importante din Primăria Constanța.


Având în vedere cele expuse, USR PLUS trage un semnal de alarmă și nu va participa la ședința de azi, 28 mai, a Consiliului Local. Programul de guvernare locală și principiile pe care ni le-am asumat la preluarea mandatelor sunt mai presus de orice. Solicităm partenerilor de guvernare de la PNL să își revizuiască politica in relația cu Primăria, înțelegând că aceasta nu poate fi realizata decât cu concursul unui partener egal, partenerul USR PLUS.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3945 secunde