Concurs Proiecte pentru romi

344

Articole de la același autor

Vineri, la Prefectura Constanța, a avut loc ședința Grupului de lucru mixt pentru romi. Cu această ocazie, Ion Stoica, reprezentantul Asociației Roma Acces, a reiterat problema segregării în școli și a propus un plan de acțiune pentru desfășurarea activităților grupului mixt, urmând ca în cel mai scurt timp o comisie formată din reprezentanți ai ISJ și ai romilor să analizeze cazurile concrete. În ciuda semnalelor reprezentantului asociației Roma Acces, prefectul Dănuț Culețu a menționat că, în urma unor verificări la fața locului "nu se confirmă existența acestui fenomen în școli".
Printre temele abordate în cadrul întâlnirii de vineri, s-au numărat și raportul mediatorilor sanitari, necesitatea organizării unor cursuri de calificare și inițiere a unor programe pentru meseriile tradiționale și s-au analizat și posibilitățile de a gestiona situația romilor fără acte de identitate sau evacuați din locuințele retrocedate.
În cadrul aceleiași întâlniri, prefectul a anunțat că în județul Constanța se vor construi cinci grădinițe în zonele unde trăiesc comunități mari de etnici romi. Grădinițele vor fi construite în Palazu Mare, Băneasa, Dobromir, Văleni și Cuza Vodă, iar proiectul a fost întocmit de Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Sâmbătă, prefectul La începutul acestei luni la Prefectura Constanța a avut loc o întâlnire a reprezentanților romilor din Constanța și cei ai Roma Education Fund din Budapesta, întâlnire în cadrul căreia s-au și propus bazele acestui proiect.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1921 secunde