Proiectul de refacere a habitatului natural Medgidia - Silistra a fost lansat oficial

1980
Proiectul "Refacerea habitatului natural în zonele locuibile din teritoriile de dezvoltare Medgidia - Silistra" a fost lansat oficial, în cursul acestei săptămâni, la Primăria Medgidia. Inclus în Programul Phare România-Bulgaria 2006, proiectul își propune să promoveze dezvoltarea durabilă a ariilor locuibile din zonele de graniță Medgidia - Silistra prin introducerea instrumentelor, practicilor de management și a acțiunilor conjugate pentru protecția sustenabilă a mediului.
La eveniment au participat reprezentanți ai Asociației pentru dezvoltarea cooperării transfrontaliere "Dunărea Dobrogeană din Silistra", Directorul Executiv al Asociației de Dezvoltare Interco-munitară, inginerul Dumitru Mirică, precum și Directorul Executiv al Asociației de Dezvoltare Zonală, Constantin Livadariu. Membrii echipei de proiect și reprezentanți ai administrațiilor publice locale din regiune (Tortoman, Cuza Vodă, Siliștea, Mircea Vodă, Castelu, Medgidia) au luat, și ei, parte la lansarea acestei inițiative.
Valoarea totală a proiectului se ridică la 135.872 euro, sumă din care Ministerul Dezvoltării a alocat 120.872 euro, restul de 15.000 euro reprezentând cofinanțarea europeană. El se adresează membrilor administrațiilor locale, instituțiilor guvernamentale cu profil de protecția mediului, dar și unui număr de 73.000 de locuitori în teritoriul de dezvoltare Medgidia, și unuia de 54.000 din Silistra.
De menționat este că printre rezultatele proiectului se numără studiul de fezabilitate pentru punerea în funcțiune, în municipiul Medgidia, a instalațiilor de depozitare, sortare, reciclare și transformare a deșeurilor rurale și urbane, sistem adaptat unei populații de peste 73.000 de locuitori.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2708 secunde