PSD cere ca legea consumatorului vulnerabil să se aplice din 1 octombrie

175
PSD cere ca legea consumatorului vulnerabil să se aplice din 1 octombrie - psdlege-1629915931.jpg
PSD vrea ca legea consumatorului vulnerabil să se aplice din 1 octombrie și nu din ianuarie 2021, așa cum a anunțat Guvernul, din cauza scumpirii energiei electrice și a gazelor.

„Protejarea consumatorilor vulnerabili este o urgență! 1 octombrie trebuie să fie termenul de aplicare a legii consumatorului vulnerabil, nu 1 ianuarie 2022. Scumpirile uriașe ale electricității și gazelor, cu peste 70% față de anul trecut, efect al liberalizării iresponsabile decisă de guvernele PNL, impun măsuri urgente de protecție a sutelor de mii de români care nu mai pot face față facturilor. Oficial, sunt peste 200.000 de gospodării în pragul debranșării”, arată PSD într-un comunicat de presă.

Social democrații cred că termenul de 1 ianuarie 2022 este mult prea îndepărtat.

„Octombrie, noiembrie, decembrie sunt luni în care crește exponențial consumul de energie electrică și gaz, iar scumpirile masive vor duce facturile la valori insuportabile. PSD nu concepe ca, în plină iarnă, oamenii să fie abandonați în frig și întuneric! De aceea a insistat ca legea consumatorului vulnerabil să fie introdusă pe ordinea de zi a sesiunilor extraordinare ale Camerei Deputaților, solicitare respinsă de actuala majoritate. PSD cere ori dezbaterea și adoptarea în regim de urgență a legii, imediat după începerea sesiunii parlamentare, și aplicarea ei de la 1 octombrie, ori adoptarea rapidă de către guvern prin OUG a măsurilor de sprijin necesare, pentru că scumpirile catastrofice ale energiei și iminența debranșărilor, chiar reprezintă o urgență”, potrivit comunicatului.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5599 secunde