PSD Constanța se pregătește pentru miting: toată lumea în alb cu multe steaguri mici

902
PSD Constanța se pregătește pentru miting: toată lumea în alb cu multe steaguri mici - fondliviudragnea-1528209231.jpg
Social-democrații se pregătesc să iasă în stradă după ce liderul lor Liviu Dragnea a anunțat organizarea, pe data de 9 iunie, de la ora 20.00, în Piața Victoriei, a unui miting împotriva abuzurilor și a încălcării principiilor statului de drept. 


"Îi așteptăm pe toți cei care doresc să trăiască într-o țară liberă, într-o țară în care din cauza unei propagande toxice uriașe se pune problema ca o structură nelegitimă, obscură, subterană să paraziteze instituțiile statului, să paraziteze deciziile și să influențeze într-un mod ocult decizii importante, să permită abuzuri, să permită ca zeci, mii de destine să fie distruse", a declarat Liviu Dragnea. 


Întrebat ce instituții se află sub teroare și ce instituții fac abuzuri, el a răspuns că le va nominaliza la miting.


Totuși, mitingul nu-i mulțumește pe toți social-democrații. Ținând cont că data de 9 iunie cade într-o zi de sâmbătă, membrii PSD au început să comenteze că ora anunțată pentru miting, respectiv ora 20.00 este prea târzie.


"Au pus ora prea târziu. Puteau să o pună ceva mai devreme, nu la opt seara. Ar fi putut să țină cont că noi venim din altă localitate, mai stăm o oră, două în Piața Victoriei, până ajungem înapoi la Constanța se face miezul nopții", a spus un membru PSD din Constanța, desemnat cu organizarea. 


Referitor la acest aspect, secretarul general al PSD, Marian Neacșu, spune că au existat mai multe variante de lucru, dar că ora 20 a fost cea mai potrivită pentru a nu îngreuna traficul în București.


"Din datele avute până în momentul ăsta, e cea mai potrivită oră pentru a încurca cât mai puțin și circulația pe parcurs și în București. Am avut mai multe variante de ore. Am avut în atenție mai multe date, în orice altă zi ar fi fost avantaje și dezavantaje", a spus Marian Neacșu.


În altă ordine de idei, Organizația Județeană a PSD Constanța, la fel ca și celelalte organizații din țară, a primit deja indicații pentru organizarea de sâmbătă. Astfel, fiecare județ va avea repartizat un sector din zona Pieței, fiecare județ își face un semn distinctiv, de pus în piept. La 10 oameni trebuie să existe un steag tricolor, iar la fiecare grup de 50 de oameni o pancartă cu numele județului scris mare. Totodată, fiecare județ își confecționează steaguri și pancarte.


Și în privința ținutei a fost stabilit un cod. Drept urmare, toți participanții trebuie să fie îmbrăcați în alb, doar partea de sus ( tricou, cămașă, bluză).


Pe de altă parte, mai există și alte reguli la miting pentru grupurile de oameni. Există trei categoriii de șefi de grup: grup de 10 oameni cu șef de grupă, grup de 40 oameni cu șef de grup, detașament de 100 de oameni cu șef de detașament. Social-democrații din Constanța au mai primit ca indicații să aibă la ei cât mai multe stegulețe mici.


La miting sunt așteptați peste 30.000 de social-democrați din toată țara. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3234 secunde