PSD depune, astăzi, la Parlament moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Orban

152
PSD depune, astăzi, la Parlament moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Orban - parlamentpag57bogdan-1597646280.jpg
Partidul Social Democrat depune luni, la Parlament, moțiunea de cenzură la adresa Cabinetului Orban.


Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, lider interimar al PSD, a anunțat, miercuri, că social-democrații vor depune în data de 17 august moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, susținând că România este o "țară în derivă" și cu un guvern cu "zero credibilitate", scrie Agerpres.


"Pe 17 august, Partidul Social Democrat va depune moțiunea de cenzură. Considerăm că e timpul să plecați acasă sau la pușcărie, în funcție de faptele fiecăruia", i-a transmis Ciolacu, în plenul Parlamentului, premierului Orban, după ce acesta din urmă a prezentat raportul privind redeschiderea școlilor și alegerile locale din septembrie.


Ciolacu a susținut că, după nouă luni de guvernare liberală, România este "o țară în derivă".


"Un haos imens, cu o economie pusă la pământ și cu șomaj galopant, asta este România după nouă luni de guvernare liberală, o țară în derivă, cu un guvern cu zero credibilitate, un guvern în care miniștrii se contrazic unul pe celălalt spre disperarea românilor care nu mai înțeleg nimic", a spus Ciolacu.


Duminică seara, la lansarea candidaților PSD în alegerile locale din septembrie, din București, Marcel Ciolacu a susținut că în cursul acestei săptămâni ar urma să fie citită moțiunea de cenzură și să fie programate dezbaterea și votul.


Ulterior, într-o intervenție telefonică la Antena 3, Ciolacu a anunțat că moțiunea de cenzură se intitulează "Guvernul PNL - de la pandemie la pandemită generalizată. Belșug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor".


"În noaptea aceasta, echipa de la partid o să o finalizeze. Mâine, așa cum am promis, o să o depunem. Se intitulează "Guvernul PNL - de la pandemie la pandemită generalizată. Belșug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor". Este semnată de 202 parlamentari, tot grupul PSD", a declarat Ciolacu.


Liderul interimar al social-democraților a precizat că există discuții cu toate partidele politice reprezentate în Parlament pentru susținerea moțiunii de cenzură.


"Cred că, după citirea ei, nu vor mai exista forțe politice responsabile care să nu voteze moțiunea. Am cumulat tot - haosul din gestionarea pandemiei, lipsa de credibilitate a guvernului, sfidarea românilor prin tot felul de chermeze și fraternizări cu interlopii, dezastrul economic, nerespectarea legilor privind alocațiile, pensiile și, mai nou, salariile profesorilor, ținerea spitalelor închise, scăderea nivelului de trai și furtul din banii românilor confirmat de raportul Curții de Conturi", a arătat liderul interimar al PSD.


Marcel Ciolacu a reiterat că "acest guvern trebuie să plece de îndată" și, după adoptarea moțiunii de cenzură, PSD va merge la președintele României cu o propunere de prim-ministru.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4358 secunde