Pedeliștii sună mobilizarea:

"PSD nu se teme că se desființează județul, ci că rămâne Nicușor fără scaun"

2680
21
La sfârșitul acestei săptămâni, pe 6 noiembrie, constănțenii sunt chemați la urne, după ce președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a inițiat organizarea unui referendum.

Mai exact, locuitorii județului Constanța care vor merge la vot vor trebui să răspundă cu DA sau NU la întrebarea: "Sunteți de acord cu desființarea unității administrativ-teritoriale, județul Constanța?"

Organizarea referendumului costă două milioane de lei și este organizat în contextul în care, la nivel central au existat doar dezbateri privind reorganizarea administrativ-teritorială a țării. Mai mult, nici măcar în discuțiile celor care plănuiesc o reorganizare a teritoriilor nu s-a pus vreodată problema că județul Constanța va fi desființat. Din contră, în caz de reorganizare, Constanța ar deveni capitală de județ.

Disperat că oamenii au înțeles că nimeni nu le va desființa județul, și nu vor ieși la vot, președintele Consiliului Județean Constanța i-a chemat la partid pe toți aleșii PSD din județ și le-a trasat sarcini precise, de a-i convinge pe locuitori să meargă la urne.

La rândul lui, președintele PDL Constanța Gigi Chiru i-a convocat și el pe aleșii din județul Constanța.

Așa se face că, sâmbătă, la Casa de Cultură din Constanța a avut loc întâlnirea Consiliului Director Județean al PDL. Printre altele, Chiru le-a explicat că, deși organizația de la malul mării nu este de acord cu acest referendum, este neapărat nevoie să-și desemneze reprezentanți în secțiile de votare. În cadrul întâlnirii cu democrat-liberalii, Chiru a atras atenția că există suspiciuni de fraudare a votului și acesta este motivul pentru care PDL trebuie să aibă reprezentanți în secțiile de votare.

"Vom comunica Biroului Electoral delegații PDL în toate secțiile de votare din județ. Vrem să ne asigurăm că procesul de votare va fi sigur și să nu avem surprize din partea PSD, dată fiind campania agresivă pe care acest partid o face privind referendumul organizat pe bani publici. Cred că PSD vrea să transmită ca mesaj că poate manipula oricând votul. Noi vrem să ne asigurăm că prezența la vot este reală, nu doar scriptică", a spus Gigi Chiru.

El a mai adăugat că membrii de partid vor transmite în teritoriu informații cu privire la avantajele posibilei regionalizări și faptul că acest lucru nu înseamnă desființarea județului Constanța, așa cum eronat transmite PSD și conducerea Consiliului Județean Constanța.

"PSD se teme nu de faptul că se desființează județul, pentru că el nu se desființează, ci de faptul că se desființează Consiliul Județean, iar Nicușor Constantinescu, președintele CJC, își va pierde acest privilegiu de a fi președinte, pe care îl deține de prea mult timp", a mai adăugat șeful PDL Constanța.

Comentează știrea

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Miruna
30 octombrie 2011
nu sunt nici pro ,nici contra,mai degraba pt constituirea unor regiuni sau jud. mai mici ,gen jud.sau tinutul dobrogea ..iar braila sa se uneasca ei cu vrancea si galati,sau vrancea cu buzaul

ceea ce sigur vreau...e sa s c a p a m de mazare si co si probabil 200 000 de constanteni vrem asta...,indiferent ca se desfinteaza chipurile sau nu judetul sau nu,cred ca leguma si nicusor mor de frica sa scape din mana un ciolan asa mare ca orasul sau jud.de la malul marii=) ) ) si desi nu-s fan gigi chiru sau pdl ,ma inspira sa dau si eu 5 motive pt care nu il pot vota pe mazare....1, orasul e plin de maidanezi si daramaturi,mai ales in zona centrala si peninsulara,2,a fost propulsat de interlopii pe care ii sprijina tacit in detrimentul firmelor corecte sau legale pe care le ''freaca'' la cap cu corpul de c. al primariei,3,a cheltuit sume imense in anul de criza 2010 si mai nou si in 2011 pt 3 serii anuale de plantari de copacei si flori a firmei varului sau cae are pomacost ,4, a dat pomeni electorale doar mosilor care il voteaza retragand sprijinul dat elevilor si studentilor pt transport,5,a molipsit cu aroganta lui pe mai toti din primarie,aidoma lui mazare ,aproape nimeni din primarie sau serviciile consiliului local nu da audiente sau raspunde la solicitarile oamenilor...exemplele pot continua dar mi-e sila

tanase
30 octombrie 2011
de acord

Cata dreptate ai Miruna. Sunt de acord cu tine si ma gandesc cat de disperati sint oamenii astia daca au ajuns sa minta cetatenii ca se desfiinteaza judetul.

Ardeal plin de DobiBoci
31 octombrie 2011
AntiDobiBoK

Hai sechetir !, mai Jiji l`amorozo. Tanasi si Miruna=tusea si cu junghiul.

George
31 octombrie 2011
Moldova Sud

Se spunea acum ceva vreme ca in cajul in care s-ar face aceasta organizare administrativ teritoriala a Romaniei, judetele Braila, Galati, Vrancea, Constanta si Tulcea s-ar uni si zona s-ar numi Moldova Sud. Eu cu asta nu sunt de acord, chiar daca Constanta ar fi capitala de judet!De ce sa se numeasca Moldova Sud? De ce sa dispara Dobrogea?Ce s-ar intampla cu Dobrogea? Poate domnul Chiru sa imi raspunda la intrebare?

Usorea
31 octombrie 2011
Tutu

Faceti flayere si dati-le prin localitati in care sa explicati populatiei ce minte Nicusor!Este singurul judet unde se face referendum. Pacat de banii judetului.

mishu
31 octombrie 2011
nicusor e kkt la kur

ca nu o sa iasa nici dracu la vot. porcul e disperat, ramana fara troaca :))

Lucifer
31 octombrie 2011
Da!

O sa merg si o sa votez pentru desfiintare. Din motivele pe care le-a enumerat Miruna. De fapt porcusorului nu ii este frica nici ca se desfiinteaza judetul si nici ca se desfiinteaza CJ, ci ca nu va mai fi el sef.

europeanu
31 octombrie 2011
Hotii

eu am o singura problema:vreau ca porcul obosit din intersectie si cu papagalul de mazare sa intre in puscarie cu confiscarea intregii averi.Au ajuns milionari pe spinarea fraierilor si numai prin hotii.

gigi
31 octombrie 2011
mazare papagal?

papagalul e defapt un pedofil, iese in cluburi si baga in pat numai copile de 14-16 ani. nu inteleg de ce nu se sessizeaza politia

aLIN
31 octombrie 2011
BRAVO D-LE CHIRU

Imi place Chiru e ferm si e calare pe psd-isti, il votez ca la alegerile din 2008 chiar nu aveai cu cine vota acum acest Chiru e o alternativa buna la Mazare

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3587 secunde