Liviu Dragnea:

"PSD nu susține organizarea unui referendum în aceeași zi cu alegerile parlamentare"

252

Articole de la același autor

Liderul social-democraților, Liviu Dragnea, a anunțat, vineri, că PSD nu susține organizarea unui referendum în aceeași zi cu alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Mai mult, el a anunțat că le cere explicații pe această temă celor doi inițiatori, senatorii PSD Titus Corlățean și Ovidiu Donțu, și totodată le va cere să retragă această inițiativă.

"PSD nu susține organizarea unui referendum pentru modificarea Constituției în aceeași zi cu alegerile pentru Parlamentul României. Știu că a fost inițiativa unui coleg. PSD nu susține această ini-țiativă din mai multe motive. Dezbaterea în sine este una foarte profundă și subiectul este foarte profund și nu vreau ca dezbaterea și discuțiile despre tema acelui referendum să fie amestecate cu campania electorală. De asemenea,

11 decembrie este o zi extrem de importantă pentru viitorul României și cred că românii ar trebui să aibă posibilitatea să discearnă ce trebuie să facă fiecare partid. Amestecarea acestor două teme de dezbatere nu face bine. Poporul, ro-mânii trebuie să decidă prin referendum, dar nu organizat odată cu alegerile", a spus Liviu Dragnea.

Senatorii PSD Ovidiu Donțu și Titus Corlățean au depus la Senat un proiect de lege pentru organizarea și desfășurarea referendumului național privind revizuirea Constituției, care ar trebui să aibă loc în aceeași zi cu alegerile parlamentare.

În acest context, și președintele Klaus Iohannis a declarat că referendumul de revizuire a Constituției privind stabilirea definiției familiei tradiționale, în legea fundamentală, ca uniunea dintre un bărbat și o femeie, nu ar trebui organizat în aceeași zi cu alegerile parlamentare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Noiembrie 2016
Stire din Politică-Administrație : "Adio, PNL! M-am înscris în PSD"
Pagina a fost generata in 0.4329 secunde