PSD și PNL, candidat comun la șefia Consiliului Județean

503
Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, într-o conferință de presă, susținută la Focșani, că alianța dintre PSD-PNL și PC este gândită să dureze până în 2019. Liderul social-democraților a spus că cele trei partide trebuie să fie capabile să construiască în comun un program "menit să redea speranța oamenilor", proiect care ar urma să se desfășoare până în anul 2019.
"Și eu și domnul Crin Antonescu știm foarte bine care e diferența între mândrie și orgoliu. Eu sunt mândru că sunt social-democrat și conduc cel mai mare partid, Antonescu este mândru de liberalismul pe care îl reprezintă, dar orgoliile nu ne împiedică să creăm această platformă împreună, a declarat Victor Ponta.
El a adăugat că împreună cu Antonescu vor propune structurilor statutare ale celor două partide să aibă candidați comuni pentru președinte, prim-ministru, parlamentari, președinți ale celor două Camere și președinți de Consilii Județene.
De asemenea, Ponta a menționat că a discutat deja cu liderul PNL condițiile în care va fi formată alianța cu formațiunea liberală.
Potrivit declarațiilor acestuia, preocuparea celor din PSD și din PNL este de a stabili ce anume îi unește, agenda comună care înseamnă "în primul rând o revenire la o stare de legalitate, o revenire la respectarea drep-turilor fundamentale, o relansare economică, o regarantare a drepturilor sociale."
Totodată, liderul PNL Crin Antonescu a declarat că s-a convenit ca în 5 februarie Delegația Permanentă să dea votul pentru constituirea unei alianțe juridice cu PSD, ce va merge în alegeri pe principiul parității.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 26 Ianuarie 2011
Stire din Politică-Administrație : 2 în 1 la PDL Constanța
Miercuri, 26 Ianuarie 2011
Stire din Politică-Administrație : Parlamentar internat la spital, în comă
Pagina a fost generata in 4.3367 secunde