PUSL a organizat în Parcul Arheologic evenimentul „Constanţa peste Vremuri”

1614

Articole de la același autor

Iubitorii de istorie din oraşul Constanţa au avut parte sâmbătă seară de un eveniment inedit care s-a desfăşurat în Parcul Arheologic Constanţa.

Este vorba despre evenimentul numit „Constanţa peste Vremuri”, organizat de filiala PUSL Constanţa.

Preşedintele PUSl Constanţa, Florentin Chiforeanu, a invitat-o pe Adriana Cîteia, profesor de istorie în cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, să îi ducă pe cei prezenţi într-o incursiune în timp şi să le prezinte o bună bucată din istoria oraşului de la malul mării.

Audienţa a fost una destul de numeroasă, aproximativ 50 de persoane, asistând cu plăcere şi curiozitate la o adevărată lecţie de istorie predată în aer liber.

Florentin Chiforeanu s-a declarat extrem de încântat de dinamica evenimentului şi a recunoscut pentru el, dar şi pentru constănţeni, acest eveniment a reprezentat un real succes.

„Evenimentul s-a numit Constanţa peste Vremuri. Doamna profesoară Adriana Cîteia, din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, a prezentat pe un videoproiector câteva imagini ale Constanţei contemporane. Ne-a vorbit foarte mult şi foarte frumos despre înfiinţarea Cetăţii Tomis, înainte de descălecalea grecilor şi a ajuns până în jurul anului 1400 atunci când a avut loc cucerirea otomană. A fost o incursiune în istoria veche a oraşului Constanţa. Publicul a constat în 40-50 de persoane şi să ştiţi că a fost foarte interactiv. Au existat mai multe persoane care au pus întrebări şi au primit răspunsuri. A fost o discuţie interactivă. Toată lumea a fost foarte încântată. Au venit mulţi tineri care ştiau de acest eveniment, dar au existat şi oameni care erau la plimbare prin parc şi s-au oprit să asculte această lecţie de istorie. Este obligatoriu pentru tineretul din ziua de astăzi să cunoască istoria Constanţei. Trebuie să îşi conuască identitatea. Există nişte jaloane pe care trebuie să le cunoască”, a declarat Florentin Chiforeanu, preşedintele PULS Constanţa.

La final, Florentin Chiforeanu a promis că PUSL Constanţa va mai promova şi alte evenimente de acest gen pentru că istoria oraşului de la malul mării trebuie să fie cunoscută de toată lumea, dar mai ales de constănţenii care locuiesc aici.









Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6222 secunde