Dubios și, probabil, incompatibil cu funcția de primar,

Radu Mazăre apare în toate încheierile judecătorești, cu toate datele din buletin, ca administrator al SC NISIPURI SRL

989
Radu Mazăre apare în toate încheierile judecătorești, cu toate datele din buletin, ca administrator al SC NISIPURI SRL - b831f1542ffea17ccdf5d39900c663a1.jpg
Așa cum am relatat în ziarul de ieri, ANI a constatat starea de incompatibilitate a primarului PSD Radu Mazăre, pentru faptul că a fost concomitent primar și administrator al unei societăți. Ca urmare, primarul a declarat într-o conferință de presă că, în realitate, apariția lui ca administrator al SC Nisipuri SRL reprezintă o greșeală a angajaților Oficiului Național al Registrului Comerțului. "Cei de la Registrul Comerțului au înregistrat greșit. La administrator, în loc de Mazăre Mihai au pus Mazăre Radu-Ștefan", susține primarul de Constanța.
Potrivit Hotnews.ro, documentele de la ONRC spun însă o altă poveste despre compania Nisipuri SA. Oficiul Național al Registrului Comerțului a furnizat ieri presei centrale încheierea judecătorească din 1998, care este, practic, actul de identitate al societății "Nisipuri" SRL, precum și încheierea judecătorească din 2003, prin care Nisipuri se transforma în societate pe acțiuni, își schimba asociații și administratorul. În ambele încheieri - documente asumate de patronii societății, de vreme ce au "funcționat" în conformitate cu ele -, apare Radu Ștefan Mazăre ca administrator din 9.12.1998 până în 6.11.2003 și este trecut cu toate datele din buletin.
De fapt, este ciudat, ba chiar dubios, că până în acest moment singurul act în care Mihai Mazăre apare ca administrator este actul constitutiv pe care l-a fluturat Radu Mazăre în conferința de presă. Este foarte clar că, din 1998 până în 2009, nimeni din cadrul companiei Nisipuri SA nu a sesizat ca pe o greșeală faptul că, potrivit încheierii judecătorești din 1998 și tuturor actelor eliberate ulterior, administrator al societății este Radu Mazăre. Acest aspect este cel puțin ciudat, având în vedere că la ONRC au fost înregistrate numeroase schimbări în cadrul societății, din 1998 și până în prezent. Mai mult, în repetate rânduri, reprezentanții companiei Nisipuri au solicitat certificatul constatator al societății pentru diferite operațiuni bancare.

A fost înștiințat prin trei adrese, iar avocata lui s-a prezentat la ANI în 13 iulie 2009
Radu Mazăre a declarat, în cadrul conferinței de presă de marți, că a luat cunoștință de investigațiile ANI din presă și nu a avut dreptul de a se apăra, jucând cartea persecutatului, la fel ca pe vremea anchetei realizate de DNA în cazul său. Ancheta a fost finalizată anul trecut cu trimiterea în judecată a primarului Mazăre și a încă 36 de persoane implicate în retrocedări dubioase.
Hotnews.ro relatează însă că, potrivit documentelor de la ANI,  Mazăre a fost înștiințat prin TREI adrese oficiale. Mai mult, în data de 13.07.2009, Ioana Focșa, avocatul care îi reprezintă interesele primarului în majoritatea dosarelor, s-a prezentat la sediul ANI, unde i-au fost înfățișate documentele dosarului legat de incompatibilitate.
VEZI AICI ÎNCHEIERILE JUDECĂTOREȘTI CARE ATESTĂ FAPTUL CĂ PRIMARUL RADU MAZĂRE A FOST ADMINISTRATORUL NISIPURI SRL DE LA ÎNFIINȚARE PÂNĂ ÎN NOIEMBRIE 2003



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6554 secunde