Rafila ia în calcul demisia dacă certificatul verde la locul de muncă nu se adoptă prin asumarea răspunderii

212
Rafila ia în calcul demisia dacă certificatul verde la locul de muncă nu se adoptă prin asumarea răspunderii - rafila-1640159590.jpg
Sunt tensiuni din ce în ce mai mari în Coaliție, din cauza certificatului verde la locul de muncă. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a recunoscut că ia în calcul să demisioneze dacă certificatul Covid nu va fi adoptat rapid, prin angajarea răspunderii Guvernului.


"Pot să iau în calcul demisia, dacă certificatul Covid nu va fi adoptat rapid prin angajarea răspunderii Guvernului. Am o răspundere profesională și morală pentru cetățenii României. Dacă se va repeta exercițiul de imagine politică din vară, în mod evident ar fi o soluție onorabilă", a afirmat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-un interviu acordat SpotMedia.ro.


Ministrul Sănătății a spus că adoptarea rapidă a certificatului este vitală.


"Schema completă de vaccinare pentru certificat va fi două doze sau o doză Johnson. Booster-ul e vaccinare suplimentară", a adăugat el.


Totodată, ministrul Sănătății a vorbit despre situația spitalelor în contextul pregătirilor pentru valul 5 al pandemiei de Covid-19. "Inspecția Sanitară de Stat a evaluat starea instalațiilor electrice din aproape 300 de spitale și acolo stăm foarte, foarte prost. În câteva zeci de spitale construite între 1890 și 1950 instalațiile sunt prea puțin revizuite", a spus Rafila.


Conform surselor Digi24.ro, PSD i-ar amenința pe partenerii de coaliție de la PNL că îl vor retrage din guvern pe Alexandru Rafila dacă proiectul de lege pentru folosirea certificatului verde la locul de muncă nu va trece prin asumarea răspunderii în guvern. Conflictul dintre partide a apărut pentru că PNL vrea ca proiectul de lege să fie votat în parlament, în timp ce PSD vrea adoptarea prin asumarea răspunderii guvernului.


Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, marți, cum se va folosi certificatul Covid la locul de muncă, pe baza proiectului de lege care ar trebui să intre în vigoare.


Rafila a precizat că certificatul va include trei alternative disponibile, vaccinare, trecerea prin boală sau testare. Ministrul a anunțat și că vor fi acordate 15 vouchere electronice pentru testarea angajaților, pentru a nu "crea o presiune foarte mare nici pe angajator și nici pe angajați".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7241 secunde