Ministerul Sportului / Aviz favorabil pentru bugetul pe anul 2022. Noutăţi în privinţa Strategiei Naţionale pentru Sport

225
Ministerul Sportului / Aviz favorabil pentru bugetul pe anul 2022. Noutăţi în privinţa Strategiei Naţionale pentru Sport - 26970022724982329390225540275187-1640158263.jpg

Articole de la același autor

Cu 30 de voturi „pentru” şi trei „împotrivă”, bugetul Ministerului Sportului pentru anul 2022 a primit aviz favorabil în cadrul Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din cadrul Parlamentului României.

Ministrul Carol Eduard Novak a anunţat că bugetul total pe anul 2022 va fi de 521.581.000 lei, din care Comitetul Olimpic şi Sportiv Român va primi suma de 55.000.000 lei.

Noutăţi şi în privinţa Strategiei Naţionale pentru Sport.

„Toate vocile din domeniu susțin cu tărie acest adevăr, dar ne dorim ca el să devină o realitate de necontestat a societății noastre, începând de la vârful ei. Politic, avem toată susținerea, astfel că avansăm cu elaborarea Strategiei Naționale pentru Sport.

Săptămâna aceasta, am avut două noi runde de consultări pe această temă, cu reprezentanții direcțiilor pentru sport din teritoriu și cu antrenorii federali de la nivelul federațiilor olimpice. Din dezbaterile de până acum, se desprind deja șapte mari trenduri strategice, iar problemele cele mai presante ale sportului românesc sunt enunțate aproape unanim ca fiind aceleași: lipsa de coordonare, managementul sportiv și nivelul de expertiză deficitare, legislația inexistentă, inaplicabilă sau nealiniată la cerințele actuale, lipsa de viziune, problemele de finanțare, de infrastructură, nevoia unor strategii de marketing și comunicare prin care educația fizică și sportul, precum și importanța lor, să ajungă mai aproape de cetățeni.

Le mulțumesc tuturor celor prezenți pentru calitatea discuțiilor și pentru claritatea cu care au identificat nevoile sportului românesc!”, a transmis ministrul Sportului, Carol Eduard Novak.

Foto: Facebook / Ministerul Sportului 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5542 secunde