X

Raluca Turcan, atac frontal împotriva PSD: „Este o tentativă de a păcăli Comisia Europeană”

124
Raluca Turcan, atac frontal împotriva PSD: „Este o tentativă de a păcăli Comisia Europeană” - turcan-afirmatie-1685270801.jpg

Articole de la același autor

Fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan, afirmă că proiectul de lege privind reducerea aşa-numitelor pensii de serviciu aflat în Parlament nu răspunde cerinţelor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) privind reforma sistemului. Ea spune că acest proiect aduce o modificare superficială, e de faţadă, e un fel de tentativă de păcăli Comisia Europeană şi că, dacă România nu ia măsuri cu privire la pensiile speciale, riscă să piardă bani din PNRR, informează News.ro.

„Încă nu pot să spun că există o reformă asumată de Ministerul Muncii, pentru că varianta transmisă Parlamentului nu răspunde cerinţelor din PNRR pentru a obţine finanţarea pe care o aşteaptă toată România. Dacă într-un final nu se respectă cerinţele din PNRR, nu se respectă angajamentul României, riscăm să pierdem bani, per ansamblu. Revenind la partea de reformă, nu există încă ceva asumat foarte clar şi asta pentru că prin obligaţia de a corecta de fapt o problemă pe care o resimt toţi românii, că eşti angajat, că eşti pensionar, că lucrezi la stat sau la privat, când priveşti spre inechitatea crasă dintre sistemul public de pensii şi sistemul de pensii speciale simţi o revoltă şi te întrebi de ce clasa politică, în decursul timpului, nu a reuşit să găsească o rezolvare, să-şi asume rezolvarea acestei probleme. Este adevărat că şi jurisprudenţa Curţii Constituţionale a creat, oarecum, o legislaţie ambiguă şi atunci politicienii, în funcţie de presiunile, lobby-ul pe care l-au avut de la diferite categorii socio-profesionale, au perpetuat această problemă, în loc să caute rezolvare”, a afirmat Raluca Turcan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5285 secunde