X

Ramona Mănescu a demisionat din ALDE

203
Ramona Mănescu a demisionat din ALDE - 7531894mediafaxfotoandreeaalexan-1566980540.jpg
Ramona Mănescu a demisionat din ALDE după decizia conducerii partidului de a se retrage de la guvernare și a intra în alianță cu Pro România. Ramona Mănescu va rămâne ministru de Externe, refuzând să urmeze exemplul celorlalți miniștri ALDE, care și-au depus demisia la Secretariatul General al Guvernului. 


Ramona Mănescu și-a dat demisia din ALDE și din toate funcțiile deținue în partid, se arată într-o informare ALDE trimisă presei.

"Subsemnata Ramona Nicole Mănescu vă rog prin prezenta să luați act de demisia mea din ALDE, respectiv din toate funcțiile deținute", se arată în documentul adresat președintelui ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, și înregistrat în cursul zilei de marți.

Delegația permanentă a ALDE a votat luni ieșirea de la guvernare. Trei din cei patru miniștri ALDE au demisionat marți din funcție.

Ramona Mănescu a ales să își continue activitatea în Guvern, ca ministru al Afacerilor Externe.

"Înțeleg poziția ALDE, o respect, dar pentru România, să dea semnale că este inconsecventă e un lucru rău. Îmi asum să rămân în continuare, măcar până când se clarifică situația și reușesc să avansez negocierile pe care le am cu oficialii europeni. Suntem într-un moment în care pentru România trebuie luate niște decizii care ne vor afecta pentru următorii 5 ani", a spus Ramona Mănescu la Digi24.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că, dacă vor fi miniștri ALDE care nu demisionează din Guvern, aceștia vor fi excluși din partid.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 August 2019
Stire din Politică-Administrație : Un senator ALDE a trecut la PSD
Pagina a fost generata in 1.4783 secunde