Raportul MCV: "România se află pe drumul cel bun"

107
1
Raportul MCV:

Articole de la același autor

Comisia Europeană a publicat, astăzi, raportul MCV privind România, prim vicepreședintele CE, Frans Timmermans, precizând că Bucureștiul se află pe drumul cel bun. Raportul consemnează progresele înregistrate de România, precizând că trebuie menținut consensul în ceea ce privește reformele.
"România este pe drumul cel bun și trebuie să rămână pe această cale. Combaterea corupției reprezintă în continuare cea mai mare provocare și cea mai mare prioritate. Salutăm progresele înregistrate pe parcursul anului trecut, care vor trebui confirmate în 2015", a declarat prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans, cel care gestionează rapoartele MCV pentru România și Bulgaria, citat de Mediafax.
"Continuând împreună în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, care se bucură de sprijinul neechivoc al cetățenilor, Comisia își va menține sprijinul față de eforturile României de a obține rezultate în ceea ce privește independența numirilor în funcții de conducere din sistemul judiciar, finalizarea inițiativelor legislative în curs și combaterea sistematică a corupției", a mai spus Timmermans.
Experții apreciază că, "deși punerea în aplicare a codurilor (Codul civil, Codul de procedură civilă, Codul penal și Codul de procedură penală) a demonstrat colaborarea pragmatică și productivă dintre guvern și sistemul judiciar, un an mai târziu, multe chestiuni legislative rămân nesoluționate".
"Există în continuare o lipsă de consecvență în unele hotărâri ale instanțelor, aspect care reprezintă o sursă de îngrijorare. Deciziile adoptate de Parlament de a permite sau nu organelor de urmărire penală să îi trateze pe parlamentari ca pe orice alți cetățeni par să fie în continuare lipsite de criterii obiective și de un calendar fiabil. Au existat, de asemenea, cazuri în care Parlamentul a dat dovadă de reticență în a aplica hotărârile judecătorești definitive sau deciziile Curții Constituționale", se arată în raport. 
Comisia Europeană a anunțat, miercuri, că următorul raport MCV pentru România va fi prezentat, probabil, peste un an, pentru a oferi Bucureștiului răgazul necesar pentru a putea da curs recomandărilor sale și pentru evalua rezultatele tangibile obținute.


Comentează știrea

RODICA
28 ianuarie 2015
Cea mai extinsa oferta de lucru!

Cea mai extinsa oferta de lucru! Lucram deja cu foarte multi oameni! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7377 secunde